Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 15, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » SPRIJIN: Fermierii pot lua credite de până la 90% din valoarea subvenţiilor APIA

SPRIJIN: Fermierii pot lua credite de până la 90% din valoarea subvenţiilor APIA 

solar-1-agricultura

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început, astăzi – 16 septembrie 2015, să elibereze adeverinţe pentru beneficiarii Schemei de Plată Unică pe Suprafaţă si beneficiarii Plătii redistributivă– Campania 2015, care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia. Pot beneficia de această adeverinţă fermierii selectaţi la controlul pe teren (clasic sau teledetecţie) numai după finalizarea acestor controale.

Adeverinţele se eliberează, la solicitarea scrisă a fermierului, de centrele APIA unde a fost depusă cererea în Campania SAPS 2015 şi vor confirma faptul că Beneficiarul a depus cererea unică de plată pentru schemele de plăti directe pentru anul 2015 şi că au fost finalizate controalele şi verificările administrative. De asemenea, se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS şi plăţii redistributive şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma cuvenită aferentă SAPS si Plătii redistributive, respectiv 72,69 euro/hectar euro/ha pentru SAPS si 5,00 euro/hectar pentru primele 5 ha si de 46,75 euro/hectar pentru restul de 25 ha pentru Plata redistributivă, denominată în lei astfel:
a) pentru creditele acordate de Banca Creditoare până la data de 29.09.2015 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană la data solicitării/creditului/semnarii contractului de credit;
b) pentru creditele acordate de Banca Creditoare începând cu data de 30.09.2015 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană din data de 30.09.2015.

Toate convenţiile încheiate între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Bancă şi Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro.

Adaugă un Comentariu

*