Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 10, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » SPRIJIN: Kaufland ajută producătorii parteneri să certifice calitatea fructelor şi legumelor

SPRIJIN: Kaufland ajută producătorii parteneri să certifice calitatea fructelor şi legumelor 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.retail-fmcg.ro)

În 2017, Kaufland România va sprijini producătorii locali de legume-fructe să obțină cea mai prestigioasă certificare internațională de calitate și siguranță alimentară, GLOBAL G.A.P. (Good Agricultural Practices). Aceasta le va permite agricultorilor inclusiv exportul produselor românești oriunde în lume. Programul, iniţiat în parteneriat cu International Finance Corporation, se adresează tuturor producătorilor români de fructe și legume parteneri ai Kaufland România.

Pe lângă susținere și consultanță, Kaufland România va sprijini financiar 15 dintre cei mai eligibili producători români de legume și fructe în obținerea certificărilor GLOBAL G.A.P., achitând integral costurile acestora. Programul se va desfășura în cinci etape, care constau în training-uri, analize de sol și apă, construirea unor planuri de acțiune personalizate, implementare și evaluare.

În ianuarie 2017, vor avea loc primele training-uri pentru producătorii locali pentru prezentarea măsurilor necesare obținerii acestei certificări și a avantajelor pe care le aduce.  Următorul modul al programului include inspecția fermelor, prelevarea de apă și sol și consultarea documentației. Specialiștii de la Kaufland România și consultanții în certificarea GLOBAL G.A.P. vor analiza situația fermelor producătorilor și vor propune planuri de acțiune create pentru fiecare afacere în parte. După prima evaluare complexă, se vor efectua inspecții regulate pentru a superviza implementarea planului de acțiune, managementul fermei – de la sol și apă până la utilaje și facilități – și aducerea la zi a documentației. Totodată, această etapă presupune și organizarea unor training-uri cu personalul. Următorul pas este evaluarea finală de către experți, ce implică și o precertificare.

GLOBAL G.A.P. este o certificare care se acordă unui produs, atestând că acesta se conformează celor mai înalte standarde internaționale de calitate și siguranță alimentară. Întrucât auditul necesar obținerii acestei calificări are loc la recoltarea fructului sau legumei, producătorii pot parcurge acest program în trei până la opt luni, în funcție de tipul articolului pe care intenționează să îl certifice.

Răspuns la SPRIJIN: Kaufland ajută producătorii parteneri să certifice calitatea fructelor şi legumelor

 1. moshu49

  m-am săturat de anunțurile pompoase ale marilor retaileri, dovedite fără acoperire pînă acum.
  Kaufland vinde produsul „bluză TIP(!) ie” în India profitînd de mîna de lucru foarte ieftină de acolo contra unui profit baban.
  de aceea aștept fapte și nu PR bombastic prin media cu … să vezi ce bine o să fie și la vară cald! :(
  ps: ia faceți și voi o anchetă prin hangarele marilor retaileri din județ să vedeți ce și cît din producția (nu mă refer la agricultură) județeană comercializează, asimptotic la zero

   

Adaugă un Comentariu

*