Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 8, 2020
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » SPRIJIN: Salvaţi Copiii a lansat un proiect în beneficiul copiilor cu tulburări de sănătate mintală

SPRIJIN: Salvaţi Copiii a lansat un proiect în beneficiul copiilor cu tulburări de sănătate mintală 

salvati copiii

Scopul demersului este formarea a 200 de specialişti care să ofere sprijin și să asigure cea mai bună îngrijire pentru 700 de beneficiari cu vârste între 3 şi 18 ani şi pentru 700 de părinţi, în cadrul centrelor de consiliere ale Organizaţiei din Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş şi Suceava.

Tulburările de sănătate mintală reprezintă principala cauză de dizabilitate în rândul copiilor şi adolescenţilor, la nivel global. Astfel, potrivit estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), până în 2020, peste 25% din populaţia de copii a Europei va dezvolta probleme de sănătate mintală și va avea nevoie de consiliere psihologică. Netratate, aceste tulburări afectează sever dezvoltarea şi şansa la o viaţă decentă.

În România, nu există o statistică a numărului total de copii cu probleme de sănătate mintală. Potrivit estimărilor Organizaţiei Salvaţi Copiii, realizate prin raportarea la datele internaţionale furnizate de OMS, în momentul de faţă, din aproximativ 3,8 milioane de copii, peste 760.000 au o tulburare de sănătate mintală.

Adaugă un Comentariu

*