Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 8, 2020
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » SPRIJIN: Uniunea Europeană oferă 25 de milioane de euro anual pentru programele de vaccinare

SPRIJIN: Uniunea Europeană oferă 25 de milioane de euro anual pentru programele de vaccinare 

Foto: Agerpres  - Radu Tuta

Pentru a îmbunătăți sănătatea a milioane de persoane din țările în curs de dezvoltare, UE va majora cu peste 100% finanțarea pentru programele de vaccinare și imunizare derulate la nivel mondial.

În fiecare an, 1,5 milioane de copii mor din cauza unor boli care pot fi prevenite prin vaccinare. Acesta este motivul pentru care UE va acorda, pentru perioada 2014-2020, fonduri în valoare de 25 de milioane de euro pe an, față de 10 milioane cât a acordat în anii anteriori.

Țările din Africa, Pacific și Caraibe primesc aproape două treimi din finanțarea disponibilă. Datorită unor donatori ca UE, aproape jumătate de miliard de copii au fost vaccinați începând din anul 2 000 și au fost salvate circa 6 milioane de vieți.

Începând din 2004, sprijinul oferit de UE a făcut posibilă vaccinarea împotriva rujeolei a 18,3 milioane de copii cu vârsta sub 1 an; au fost construite, renovate sau echipate peste 8 500 de centre medicale și s-au efectuat 17 milioane de consultații în domeniul sănătății reproducerii .

Adaugă un Comentariu

*