Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 13, 2020
Sunteți Aici Home » UNIUNEA EUROPEANĂ » SUSŢINERE: Uniunea Europeană finanţează activităţile de cercetare în domeniul acvaculturii

SUSŢINERE: Uniunea Europeană finanţează activităţile de cercetare în domeniul acvaculturii 

Foto: obiectivtulcea.ro

Ca parte a reformei politicii comune în domeniul pescuitului, UE se angajează să sprijine și pe viitor sectorul acvaculturii. Un recent set de orientări prezintă prioritățile comune și obiectivele generale ale sectorului european al pisciculturii, printre care se numără îmbunătățirea accesului la spațiul necesar și la apă, menținerea unor standarde înalte de sănătate și de mediu, reducerea poverii administrative și creșterea competitivității.

Sprijinul financiar necesar în acest sens va fi pus la dispoziție prin intermediul noului Fond european pentru pescuit și afaceri maritime, dar, în același timp, se vor finanța și activitățile de cercetare care contribuie la dezvoltarea sustenabilă a acvaculturii europene.

„Cererea de produse piscicole crește odată cu creșterea populației. Fără piscicultură, pur și simplu nu ar fi suficient pește pentru consum, iar sustenabilitatea pe termen lung a stocurilor de pește din mediul sălbatic ar fi pusă în pericol. Peștii cultivați în UE sunt proaspeți, produși pe plan local și sănătoși, respectă standarde înalte de protecție a consumatorilor și sunt savuroși”, a spus comisarul european pentru afaceri maritime și pescuit, Maria Damanaki, cu ocazia unui eveniment special organizat în cadrul Seafood Expo Global, care se desfășoară la Bruxelles.

Adaugă un Comentariu

*