Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 14, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » START PENTRU ŞCOLILE MILITARE! 29 aprilie este termenul limită pentru înscrieri

START PENTRU ŞCOLILE MILITARE! 29 aprilie este termenul limită pentru înscrieri 

batalion 22 transport 1

De cateva zile, forfota inscrierilor la scolile militare e in toi, punand pe jar atat candidatii cat si parintii acestora. Astfel, potrivit M.A.P.N., tinerii care vor sa urmeze o cariera militara isi pot depune dosarele de inscriere la Centrul Militar specializatedin zona conform dorintelor fiecaruia.

Termenul limita pentru depunerea dosarelor de candidat este 29 aprilie. Elevii claselor a XII-a sau absolventii de invatamant liceal, cu diploma de bacalaureat si care au varsta de pana in 26 ani (24 ani pentru piloti), pot opta pentru una dintre cele noua institutii militare pentru formarea maistrilor militari si subofiterilor din tara.

Potrivit comunicatului de presa al Ministerului de resort, institutiile de invatamint superior pun la dispozitie 319 locuri, din care la Sibiu – Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” – 161 locuri (33 pentru fete), Brasov – Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” – 35 locuri (7 pentru fete), Constanta – Academia Navala „Mircea cel Batrin” – 30 locuri (2 pentru fete), Bucuresti – Academia Tehnica Militara – 53 locuri (9 pentru fete), Bucuresti – Institutul Medico Militar – 30 locuri (baieti si fete) si Targu Mures – Institutul Medico Militar -10 locuri (baieti si fete). Termenul limita pentru depunerea dosarelor de candidat este 1 iunie. Institutiile de invatamint postliceal pun la dispozitie 136 de locuri, dintre care la Pitesti – Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre „Basarab I” – 68 locuri (7 pentru fete), la Boboc (Buzau) – Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene „Traian Vuia”- 38 locuri (8 pentru fete) si la Constanta – Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale „Amiral I. Murgescu”- 30 locuri (2 pentru fete).

Sursa: http://www.newsbuzau.ro

Adaugă un Comentariu

*