Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 26, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » STATUL ACORDĂ ȘI SCUTIRI! De la 1 ianuarie 2014, nu se mai plătește impozit pentru terenurile degradate sau poluate

STATUL ACORDĂ ȘI SCUTIRI! De la 1 ianuarie 2014, nu se mai plătește impozit pentru terenurile degradate sau poluate 

bani (1)

De la 1 ianuarie 2014 o noua categorie de contribuabili sunt scutiti de la plata impozitului pe terenuri, dupa ce Codul fiscal a fost modificat la inceputul lunii octombrie.

Mai exact, conform dispozitiilor din luna octombrie, incepand din 1 ianuarie 2014, nu vor mai plati impozit pe teren nici proprietarii de terenuri degradate sau poluate neincluse in perimetrul de ameliorare.

Pana acum Codul fiscal prevedea scutiri de la plata impozitului pe teren doar pentru proprietarii de teren degradat sau poluat care era inclus in perimetrul de ameliorare, pentru perioada cat dura ameliorarea acestuia.

Conform legislatiei silvice, perimetrul de ameliorare defineste terenurile degradate sau neproductive agricol care pot fi ameliorate prin impadurire.

Initiatorii Legii nr. 262/2013 au motivat completarile aduse Codului Fiscal prin faptul ca exista terenuri arabile poluate sau degradate care nu au fost incluse in perimetrul de ameliorare, iar proprietarii acestora continua sa plateasca impozit pentru acestea, cu toate ca terenul nu poate fi cultivat din cauza poluarii.

In aceste conditii, parlamentarii au considerat necesara scutirea de la plata impozitului pe terenurile agricole a celor aflati in aceasta situatie.

CITEȘTE AICI CUM SE ACORDĂ SCUTIREA

Foto: nasul.tv

Adaugă un Comentariu

*