Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » REPORTAJ » ŞTIAI CĂ… Poţi creşte miraculosul ghimbir în ghiveci?

ŞTIAI CĂ… Poţi creşte miraculosul ghimbir în ghiveci? 

Sursa foto: www.frunza-verde.ro

Ghimbirul este una dintre acele plante miraculoase care creşte bine în semiumbră, dar şi în umbră completă, fiind astfel planta ideală pentru a fi crescută în ghiveci, în apartament sau în casă. Ai astfel garanţia unei plante de calitate, crescută fără substanţe chimice. Reţine! După o perioadă, poţi folosi părţi din ghimbirul plantat în ghiveci, lăsând restul în pământ pentru a continua să crească.

Ghimbirul este un antiinflamator puternic. El tratează multe afecţiuni şi are proprietăţi de a combate retenția de apă și ameliorează simptomele sindromului premenstrual. De asemenea, asigură o digestie optimă. În asociere cu mierea de albine, ghimbirul reduce grețurile, gazele intestinale și calmează durerile de stomac.

Dacă vrei să încerci să cultivi ghimbir în ghiveci, atunci ai nevoie de următoarele sfaturi:

• Radacina pe care o alegi sa o plantezi, trebuie sa fie cat de cat proaspata, nu zbarcita si veche. Aceasta ar trebui sa aiba cati mai multi boboci pe ea (proeminente care arata ca bulbii de cartof), iar in cazul in care acestia sunt putin verzi, cu atat mai bine.
• In cazul in care radacina are mai multi muguri, atunci poate fi taiata si fiecare mugur poate fi plasat intr-un vas separat, pentru a produce mai multe plante.
• Alege ghiveciul potrivit! Spre deosebire de alte plante, ghimbirul iubeste vasele largi. Radacinile sale cresc orizontal, asa ca trebuie sa alegi un vas perfect pentru a-i permite cresterea.

Cum sa cultivi ghimbir in ghiveci, pas cu pas:

1. Pentru inceput, pune radacina de ghimbir in apa calda peste noapte pentru a o pregati de plantare. (Daca vrei, poti sa o lasi si cateva zile in apa)
2. Umple ghiveciul ales cu un pamant bogat si bine drenat.
3. Infinge radacina in pamant, cu mugurele indreptat in sus si acopera cu pamant 1-2 cm. Uda apoi foarte bine pamantul.
4. Pune ghiveciul intr-un loc care se mentine la o temperatura constanta, nu prea ridicata, ferit de lumina puternica a soarelui.
5. Pastreaza solul umed, folosind un pulverizator sau uda-l cate putin.
6. Ghimbirul creste destul de greu, abia dupa cateva saptamani ar trebui sa vezi mugurasul cum iese din pamant. Continua sa-l uzi in mod regulat, folosind un pulverizator si pastreaza-l la caldura.

Citeşte continuarea pe www.pentrusuflet.com

Adaugă un Comentariu

*