Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 31, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » STRATEGIE: Deputata Carmen Holban, precizări privind eficientizarea reţelei spitaliceşti

STRATEGIE: Deputata Carmen Holban, precizări privind eficientizarea reţelei spitaliceşti 

carmen holban 1

Sistemul medical din România, împreună cu instituţiile care îl compun şi cu profesionştii care îl deservesc, are în centrul preocupărilor sale grija faţă de pacient, spune Carmen Holban – deputat PSD de Dâmboviţa, iar creşterea accesibilităţii populaţiei vulnerabile la serviciile medicale reprezintă un deziderat principal al guvernării PSD.

„Acordăm o atenţie sporită creşterii ponderii asistenţei medicale primare şi ambulatorii, prin încurajarea înfiinţării centrelor de permanenţă, a centrelor multifuncţionale şi de dezvoltare a asistenţei medicale comunitare”, a precizat Carmen Holban.

Deputata, de profesie farmacist, consideră că se impune eficientizarea reţelei spitaliceşti existente prin implementarea de ghiduri şi protocoale terapeutice, prin prioritizarea finanţării în funcţie de organizarea reţelelor de spitale de urgenţă.

„Ministerul Sănătăţii este preocupat în momentul de faţă de dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sanitare, prin finalizarea obiectivelor de investiţie demarate în anii precedenţi şi continuarea programului de lucrări de reabilitare, consolidare şi modernizare. Prioritar este, de asemenea, construirea celor opt spitale regionale şi a unui spital republican”, a explicat deputata PSD.

În atenţia Ministerului Sănătăţii, afirmă Carmen Holban, se află, totodată, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie Curie şi Institutul Clinic pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, ambele din Bucureşti, care au nevoie de modernizare a infrastructurii.

Potrivit deputatei Carmen Holban, cel puţin 15 spitale judeţene, 150 de ambulatorii de specialitate, 25 de unităţi primiri urgenţă şi centrele comunitare integrate medico-sociale vor beneficia de lucrări de extindere şi modernizare. Finanţarea acestor obiective de importanţă vitală este asigurată, în procent de 80%, din bugetul de stat, iar restul din fonduri externe nerambursabile şi contribuţii proprii.

„Bugetul destinat Sănătăţii este de 4,15% din PIB, CU 3,5 miliarde de lei mai mare decât în 2016″, precizează Carmen Holban.

Adaugă un Comentariu

*