Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » STUDIU: Ce buget vor aloca românii pentru Crăciun şi Revelion?

STUDIU: Ce buget vor aloca românii pentru Crăciun şi Revelion? 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: assets.sport.ro)

Românii vor aloca pentru Crăciun şi Revelion un buget de aproximativ 1.600 de lei, conform unui studiu realizat de MEDNET Marketing Research Center în mediul urban. Astfel, aproape trei sferturi din locuitorii de la oraş vor cheltui sume între 1.000 şi 3.000 de lei pentru sărbătorile de iarnă, în timp ce 17% dintre aceştia vor avea la dispoziţia mai puţin de 1.000 de lei.

Procentul celor care intenționează să ofere cadouri se menține la peste 90%. Cele mai căutate produse, pentru a fi oferite celor dragi, sunt articolele de îmbrăcăminte / încălțăminte. Alte cadouri populare vor fi cosmeticele / parfumurile, dulciurile și jucăriile. Cei care se vor bucura de aceste cadouri vor fi, în special, membri ai familiei: soț / soție, partener(ă), copii etc.

O parte semnificativă a bugetului pentru Sărbătorile de Iarnă va fi destinată cumpărării produselor alimentare și nealimentare. Astfel, locuitorii din urban vor cheltui, în medie, pentru produsele alimentare (carne, cozonac etc.) 649,25 lei, iar pentru cele nealimentare (haine, încălțăminte, cosmetice, ornamente etc.) 430,43 lei.

Există și persoane care nu-și pot permite să cumpere de Crăciun sau Revelion tot ce și-ar dori, din cauza limitărilor financiare. Cele mai menționate produse au fost cele nealimentare, cele mai multe din categoria IT & Gadget-uri (computer, telefon, tabletă etc.), Electronice / Electrocasnice, Îmbrăcăminte / Încălțăminte etc.

Anul acesta, puțin peste o treime dintre respondenții din mediul urban (orașe mici, mijlocii și mari) și-au exprimat intenția de a cumpăra brad natural de Crăciun. Cei mai mulți dintre respondenți (50,7%) dețin deja un brad artificial, în timp ce aproape 5% nu vor împodobi brad anul acesta.

În ceea ce privește Revelionul, 80,9% dintre respondenți intenționează să-l petreacă în țară, în timp ce numai 2,0% vor pleca în străinătate, iar 4% dintre locuitorii din urban urmând să lucreze de Revelion. Dintre cei care vor rămâne în țară de Revelion, 78,3% vor petrece alături de familie / prieteni, în propriile locuințe sau ale prietenilor, 11,4% vor merge la un restaurant / club, în timp ce 8% vor petrece într-o stațiune montană / balneară din România. Procentul celor care vor ieși în aer liber la trecerea dintre ani este de 2,3%.

Studiul a fost realizat în perioada 23 – 28 noiembrie 2016. Au fost intervievate prin metoda CAWI (Computer Assisted Web Interviewing) 800 de persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 – 65 ani. Marja de eroare este de ±3,46%.

Adaugă un Comentariu

*