Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 2, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » STUDIU comparativ privind viaţa copiilor aflaţi în familie şi a celor din grija statului

STUDIU comparativ privind viaţa copiilor aflaţi în familie şi a celor din grija statului 

dezbatere-calarasi

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi şi Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative au organizat, joi – 8 septembrie 2016, o dezbatere privind protecţia de tip rezidenţial a copilului, cu participare din patru judeţe, Ialomiţa, Argeş, Constanţa, şi municipiul Bucureşti. Practic, s-a dorit o evaluare obiectivă a sistemului de protecţie a copilului în România secolului XX, inclusiv a cadrului legislativ.

„Dezbaterea s-a axat pe ceea ce se întâmplă în instituțiile pe care Consiliile Județene le gestionează, privind protecția copilului, activitate pentru care alocăm, la Călărași, peste 50% din bugetul pe care îl avem. Cu practicile prezentate de Direcțiile Generale de Protecție a Copilului prezente la eveniment, activitatea poate fi îmbunătățită, în fiecare județ.

La nivelul Consiliului Județean vom demara un proiect, începând cu 1 ianuarie 2017, în locul unde se află Unitatea Militară, de pe strada Independenței, pentru a ridica o clădire destinată sediului administrativ al DGASPC Călărași, dar ne propunem să construim acolo și un spațiu destinat unui cămin de copii. Totodată, în același loc, dorim să construim încă 50 de locuri, destinate Centrului de Asistență Medico-Socială Călărași, pentru oamenii cu probleme sociale, din județ”, a afirmat domnul Vasile Iliuță, Președintele Consiliului Județean Călărași.

Directorul FICE România, Toma Mareș, a menționat că trei universități din SUA derulează în prezent, împreună cu una din Anglia, una din România și cu Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului, o cercetare pe o perioadă de 18 ani, pentru a afla cum este tratat şi crescut copilul în propria familie, comparativ cu cel aflat în asistență maternală sau în sistem instituțional.

În județul Călărași sub coordonarea DGASPC există şapte centre de servicii rezidențiale destinate protecției copilului: Centrul de Plasament Sf. Ștefan de la Perișoru, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Sever Călărași, Centrul de Plasament Sf. Maria, din Călărași, Centrul de Plasament Făurei, Centrul Maternal Călărași, Complexul de Servicii Comunitare Oltenița, Centrul de Servicii Sociale pentru Copil și Familie SERA Călărași.

Adaugă un Comentariu

*