Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » STUDIU: Copiii care vorbesc mai multe limbi îi în ţeleg mai bine pe cei din jur

STUDIU: Copiii care vorbesc mai multe limbi îi în ţeleg mai bine pe cei din jur 

Sursa foto: www.descopera.ro

Patru cercetători de la Universitatea din Chicago au demonstrat că un copil care vorbeşte mai multe limbi îi înţelege mult mai bine pe cei din jur, se arată în studiul publicat în revista ştiinţifică Psychological Science. Studiul a fost efectuat pe copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 6 ani.

Teoria oamenilor de știință s-a conturat după un experiment social, care s-a desfășurat astfel: au rugat un adult să li se adreseze copiilor monolingvi, bilingvi și copiilor care au fost expuși la o limbă străină să mute obiectele care blocau vederea adultului. Copiii au putut vedea mașini de jucărie de diferite mărimi, chiar și o mașină mai mică pe care adultul nu o putea vedea.

“Concluzia relevată de studiul american am observat-o și eu, din practică, de foarte mulți ani, însă abia acum avem dovezi palpabile care să ne demonstreze că micuții multilingvi sau cei expuși la alte limbi au o percepție mai profundă asupra realității înconjurătoare. Totodată, am observat că avantajele comunicative dovedite de copiii poligloți pot avea origini sociale și că expunerea multilingvistică a copilului poate fi cheia dezvoltării sale sociale, cu efecte foarte bune pe termen lung”, declară specialistul în educație Ștefania Filip, coordonatorul Centrului Educațional Helen Doron English.

Adaugă un Comentariu

*