Știri, Muntenia-Sud, România|marți, decembrie 1, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » STUDIU: Dâmboviţa, locul III în topul judeţelor, după volumul căutărilor pentru locuri de muncă!

STUDIU: Dâmboviţa, locul III în topul judeţelor, după volumul căutărilor pentru locuri de muncă! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa foto: alba24.ro)

Departamentul de analiză din cadrul IT Depot, care se adresează mediului de afaceri prin furnizarea de echipamente hardware ca de exemplu scaner cod de bare şi imprimantă etichete, a efectuat o cercetare de piaţa cu privire la forţa de muncă disponibila pentru fiecare judeţ din România.

Cu ajutorul datelor extrase şi oferite de către Institutul Naţional de Statistică şi de Google în ultimii trei ani, a fost analizat interesul dâmboviţenilor pentru ofertele de muncă disponibile în judet, precum şi rata şomajului din această zonă a ţării sau numărul salariaţilor cu acte în regulă.

Astfel că, dintr-un total de 326.300 de persoane apte pentru muncă în acest judeţ în anul 2014, 62,6% lucrau efectiv, fie că este vorba despre un job full time sau part time. Cifrele din studiul realizat cu sprijinul platformei B2B IT Depot arată că Dâmboviţa este situată pe a 28-a poziţie în clasamentul judeţelor cu cea mai mare rată de ocupare a resurselor umane. În acest top, pe primele poziţii se află judeţele Caraş-Severin, Alba, Gorj şi Sălaj.

De asemenea, în Dâmboviţa, în anul 2015, salariul mediu brut a crescut, regăsindu-l la valoarea de 2.082 lei faţă de anul 2016, unde avem o uşoară creştere procentuală de 3%, respectiv 2.144 lei, astfel că acesta evoluează de pe locul 37 (2015) către topul judeţelor cu cele mai mari creşteri ale venitului. Pe primul loc se află Olt, iar pe ultimul este Buzău.

În ultimele 12 luni, la nivelul judeţului Dâmboviţa, volumul căutărilor pentru locuri de muncă a crescut cu 31,6% faţă de anul anterior, aflându-se pe locul 3 în topul judeţelor din România. Acest lucru evidenţiază faptul că locuitorii s-au informat mai mult despre ofertele de angajare iar acest lucru reprezintă un motiv de a implusiona angajatorii de a se implica, inclusiv cei interesaţi de achiziţionarea soluţiilor de software.

“Am realizat acestă analiză deoarece monitorizăm fluctuaţiile din câmpul muncii şi dorim să venim în întâmpinarea antreprenorilor cu cele mai complete şi convenabile servicii adaptate oricărei activităţi de logistică, producţie sau retail”, a declarat Ana Maria Dragomir – Project Manager IT Depot.

2 Răspunsuri la STUDIU: Dâmboviţa, locul III în topul judeţelor, după volumul căutărilor pentru locuri de muncă!

  1. Ioana

    Interesanta aceasta fluctuatie permanenta din campul muncii, imi place sa urmaresc aceste schimbari.

     
  2. Silvia

    Foarte interesant, este bine stiut.

     

Adaugă un Comentariu

*