Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 22, 2018
Sunteți Aici Home » SPORT » STUDIU: Fetele care joacă fotbal capătă încredere în sine!

STUDIU: Fetele care joacă fotbal capătă încredere în sine! 

Sursa foto: frf.ro

4.128 de fete cu vârste peste 13 ani, jucătoare de fotbal, au fost intervievate în cadrul unui studiu efectuat de UEFA împreună cu un grup de specialiști cu scopul de a afla impactul pe care îl are fotbalul asupra încrederii în sine. Concluzia este foarte clară: 80% dintre adolescente se simt mai încrezătoare fiind parte dintr-o echipă de fotbal – informează RFF.

„Cercetarea arată că fetele care joacă fotbal au o mai mare încredere în sine decât acelea care nu practică niciun sport. Trebuie subliniat cât de important este acest fapt în perioada creșterii. Sunt convinsă că putem schimba percepția asupra acestui sport și să îl transformăm într-o activitate «cool» pentru tinere. Dacă reușim acest lucru, vom reuși să îndeplinim obiectivul de a transforma fotbalul în sportul feminin de echipă numărul 1”, a declarat Nadine Kessler – consilier UEFA pe fotbal feminin.

58% dintre jucătoarele de 13-17 ani spun că au depășit, prin fotbal, senzația lipsei de încredere în sine, iar 48% dintre fetele intervievate au spus că sunt mai puțin timide. În România, numărul fetelor care joacă fotbal a ajuns anul acesta la 52.572, față de 1.171 în 2015. Fotbalul feminin cunoaște o dezvoltare la fel de importantă și la nivel european. Dovadă în acest sens, turneul final continental găzduit de Olanda, primul la care vor participa 16 reprezentative.

„Concluziile acestei cercetări reafirmă, pe de o parte, importanța socială și comunitară a fenomenului fotbalistic în general și, pe de altă parte, întăresc premisele dezvoltării fotbalului feminin. Tinerii se formează nu doar ca sportivi, ci și ca oameni, prin valorile fotbalului, în vreme ce pentru fetele care practică acest sport în România există acum un context fără precedent în ce privește oportunitățile competiționale și de afirmare în fotbal”, punctează Răzvan Burleanu – președintele Federației Române de Fotbal.

Începând din iunie, UEFA lansează pe întregul continent o campanie care își dorește să transforme fotbalul în sportul feminin de echipă numărul 1 în Europa până în 2022.

Adaugă un Comentariu

*