Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 29, 2020
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » STUDIU: România, locul III în topul ţărilor europene cu cele mai puţine decese cauzate de cancer

STUDIU: România, locul III în topul ţărilor europene cu cele mai puţine decese cauzate de cancer 

Sursa foto: playtech.ro

România se situează pe locul trei în topul țărilor europene cu cele mai puține decese cauzate de cancer, cu 6 puncte procentuale sub media europeană de 26%. În anul 2013, la nivel european,peste 1,3 milioane de persoane au murit în urma unei forme de cancer – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Studiul se bazează pe datele statistice furnizate de toate statele membre UE. Acestea se referă la cauzele de deces, ca indicatori ai tendințelor privind mortalitatea, și constituie un aspect important al informațiilor privind sănătatea publică.

Datele arată că, în România, au fost înregistrate 49.350 de decese cauzate de o anumită formă de cancer în anul 2013, ele reprezentând 20% din totalul celor înregistrate în acel an. Aproape20 de mii dintre aceste cazuri au fost înregistrate în rândul populației mai tinere de 65 de ani, iar restul în rândul populației de peste 65 de ani.

Adaugă un Comentariu

*