Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 27, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » STUDIU: Românii, codaşii Europei la consumul de lapte ambalat

STUDIU: Românii, codaşii Europei la consumul de lapte ambalat 

Foto: www.descopera.ro

Conform unui studiu Euromonitor, românii ocupă penultimul loc din Uniunea Europeană la consumul de lapte de vacă ambalat, cu numai 32 de ml de lapte pe zi de persoană, deși specialiștii recomandă cel puțin o cană de lapte pe zi.

În acest clasament, România este urmată doar de Bulgaria, cu un consum de aproximativ 23 de ml de lapte ambalat/zi de persoană.

Primele țări sunt: Irlanda (396ml/zi/persoană), Finlanda (341ml/zi/persoană), Suedia (251ml/zi/persoană) și Spania (245ml/zi/persoană).

„Aceste statistici, împreună cu rezultatele studiilor Tetra Pak din care reiese că mai puțin de jumătate dintre românii cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani din mediul urban iau micul dejun, ne arată că trebuie să depunem mai multe eforturi pentru promovarea unui stil de viață echilibrat și a beneficiilor consumului de lapte ambalat”, a declarat Cristina Dumitru, Communication Manager SEE, Tetra Pak South Eastern Europe, care a demarat campania „Da, lapte”, aflată la cea de-a IV-a ediţie.

Specialiștii susțin că laptele nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică, fiecarei persoane fiindu-i recomandat două-trei porții de lapte și derivatei pe zi, o porție de lapte însemnând o cană de lapte.

Adaugă un Comentariu

*