Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, august 12, 2020
Sunteți Aici Home » UNIUNEA EUROPEANĂ » STUDIU: Statele europene au apă excelentă pentru scăldat!

STUDIU: Statele europene au apă excelentă pentru scăldat! 

scaldat

Calitatea apei mării, a râurilor și a lacurilor din Europa a fost, în 2013, în general foarte bună, în contextul în care peste 95% din aceste zone au îndeplinit cerințele minime în materie.

Toate zonele pentru scăldat din Cipru și Luxemburg au fost considerate ca având o calitate a apei „excelentă”. Aceste țări au fost urmate de Malta (99% din zonele pentru scăldat au obținut calificativul „excelent”), Croația (95%) și Grecia (93%). La polul opus, printre statele membre ale UE cu cea mai mare pondere de zone pentru scăldat cu un grad calitativ „slab” al apei s-au numărat Estonia (6%), Olanda (5%), Belgia (4%), Franța (3%), Spania (3%) și Irlanda (3%).

Calitatea apelor pentru scăldat poate fi clasificată ca fiind „excelentă”, „bună”, „suficient de bună” sau „slabă”. Acordarea acestor calificative se bazează pe nivelurile a două tipuri de bacterii care indică prezența unei poluări determinate de apele uzate sau de animale. Aceste bacterii pot cauza boli (vomă și diaree) în caz de înghițire.

Adaugă un Comentariu

*