Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 20, 2021
Sunteți Aici Home » INFO UTIL » STUDIU: Tu ştii ce cantitate de zahăr are îngheţata pe care o consumi?

STUDIU: Tu ştii ce cantitate de zahăr are îngheţata pe care o consumi? 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: cerulina.files.wordpress.com)

Asociația pentru Protecția Consumatorilor – InfoCons a organizat un studiu cu privire la conținutul de zahăr ce se regăsește în produsele tip înghețată. Au fost analizate 39 de produse şi a rezultat că cel mai mic con ţinut de zahăr îl au: Nestle Joe Vafa Cacao 51g, Auchan Glace Chocolat 536 g / 1000 ml, Algida Big Milk Yogurt Caramel Ice Cream 570g, Corso Splash caramel cocoa sauce 506 g / 900 ml. La polul opus se regăsesc: Auchan inghetata cu aroma de fructe si topping de amarena 510 g / 1200 ml, Siviero maria panna cotta 500 g / 1000 ml, Aloma caramel cu sirop de cacao 475 g / 900 ml şi Autentic Rom 500g.

Studiul face parte dintr-un proiect de informare asupra produselor comercializate atât pe piața romanească, cât și pe cea europeană si este derulat de InfoCons – Organizație Națională pentru Protecția Consumatorilor (membră cu drepturi depline în cadrul consorțiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse și servicii la standarde europene), pentru ca alegerea cetățeanului consumator să fie facută în cunoștință de cauză. Rezultatele complete ale studiului pot fi regăsite aici.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021.9615, număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom.

Adaugă un Comentariu

*