Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 16, 2019
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » SUBVENŢIE: 11.800 euro per hectar cultivat cu cartofi pentru chipsuri!

SUBVENŢIE: 11.800 euro per hectar cultivat cu cartofi pentru chipsuri! 

cartofi-agricultura

Din agricultură se poate câştiga destul de bine dacă execuţi întocmai tehnologia specifică şi dacă te informezi cu privire la subvenţile acordate pentru anumite tipuri de culturi. Aflăm că mai mulţi legumicultori din bazinul Lunguleţu-Poiana-Brezoaele au cultivat anul trecut cartofi timpurii pentru industrializare şi au primit un sprijin fabulos de 11.800 euro la hectar!

Fermierii care au accesat o astfel de schemă de plată au avut obligaţia să prezinte la APIA factura doveditoare că au achiziţionat sămânţă de la un producător autorizat, certificatul de calitate şi un contract cu unitatea procesatoare. Din cartofii timpurii se obţin chipsuri.

Reprezentanţii APIA Dâmboviţa ne-au informat că sumele acordate unui fermier pentru acest tip de schemă de plată vor scădea cu cât numărul solicitărilor va creşte. Practic, la acest moment nu se ştie care va fi cuantumul sprijinului, fondurile alocate urmând să se împartă la numărul de hectare eligibile.

În România, în 2015, un cultivator de cartofi timpurii pentru industrializare din Râşnov, judeţul Braşov, a primit aproape un milion de euro subvenţie pentru că a cultivat cartofi pentru chipsuri pe o suprafaţă de circa 70 de hectare.

Adaugă un Comentariu

*