Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SUCCES: Proiect românesc de inovare socială, în semifinala europeană

SUCCES: Proiect românesc de inovare socială, în semifinala europeană 

Sursa foto: www.finantare.ro

Unul dintre cele 30 de proiecte selectate în semifinala Concursului European de Inovare Socială este din România. Este vorba despre o nouă generaţie de băuturi funcționale cu impact pozitiv asupra sănătății gastrointestinale, ambalate în recipiente inteligente și având costuri reduse, potrivit Europe Direct Târgovişte.

Ideea proiectului este de a dezvolta noi băuturi probiotice, folosind deșeuri agroalimentare și bacterii probiotice micro-încapsulate, ambalate în sticle cu eliberare controlată. Micro-capsulele urmează a fi depozitate în dopul sticlei, până când utilizatorul deschide recipientul, amestecând conținutul lor cu sucul propriu-zis. Relevanța practică a produsului este dată de prețul scăzut datorat folosirii de deșeuri agroalimentare, dar și crearea unei sticle inteligente ce păstrează elementul probiotic încapsulat, până la momentul consumului.

Toate proiectele semifinaliste vor primi îndrumare și sprijin specializat pentru a le oferi o șansă reală în cadrul concursului, dar și dincolo de el. Astfel, cei care le-au propus vor participa, în perioada 7-9 septembrie, la „Academia de inovarea socială”, organizată la Viena, pentru a-și putea definitiva propunerile. Juriul va desemna, apoi, cei zece finaliști ai concursului. Cele mai eficiente trei soluții propuse vor primi o finanțare de 50.000 euro, fiecare, astfel încât ele să poată fi materializate. Ceremonia de premiere a câștigătorilor va avea loc în luna noiembrie, la Bruxelles.

În ediţia 2015 a Concursului European de Inovare Socială au fost înscrise peste 1.400 de proiecte din 40 de ţări. România, cu un procent de 8% din total, se clasează pe locul 3 în rândul țărilor cu cele mai multe propuneri de proiecte, după Italia (20%) și Spania (9%).

Adaugă un Comentariu

*