Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 16, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SUCCES: Târgovişteanca Denisa Curtaşu, în concert la Roma de Sărbătoarea Europeană a Muzicii

SUCCES: Târgovişteanca Denisa Curtaşu, în concert la Roma de Sărbătoarea Europeană a Muzicii 

actualitatea.it

Pianista Denisa Curtaşu a susţinut duminică un concert de excepţie la Roma, cu ocazia Sărbătorii Europene a Muzicii şi totodată cu ocazia lansării primului CD-Album de compoziţii intitulat „My dream”.

În cele 45 de minute de concert Denisa a interpretat 11 piese dintre care 9 melodii romantice de pe noul său album de compoziţii „My Dream” (The waves of the sea, Love, Solitudine, O bătrână într-o gară, Unbreak Heart, The Memories of Love, Ciuleandra, My dream, Angels).

„Am rămas foarte încântată de primirea şi organizarea de care am avut parte. Mulţumesc pe această cale conduceri Academiei di Romania de la Roma pentru încrederea acordată şi pentru organizare. La început am avut puţine emoţii, dar repede au dispărut. Prin compoziţiile şi interpretările mele am încercat să transmit publicului tot ceea ce simt”, a declarat Denisa pentru Actualitatea Magazin.

Concertul organizat de Academia di România a avut loc în Sala de Concerte începând cu ora 18.30. După concert, pianista, originară din Târgovişte, a dat autografe şi a vorbit cu cei care au fost prezenţi la concert.

”Publicul m-a primit călduros şi m-a emoţionat cu aplauzele şi cuvintele de apreciere adresate după terminarea concertului”, a mai spus Denisa.

Tânăra pianistă a mai susţinut un concert pe 8 iunie la Teatro S.Giuseppe din Torino.

Denisa Curtașu s-a născut la Târgovişte, pe 8 mai 1998. A studiat 3 ani la Liceul de Artă Bălaşa Doamna din Târgovişte, în decursul cărora a avut rezultate de excepţie, câştigând mai multe concursuri de pian, naţionale şi internaţionale. Din vara anului 2009, la vârsta de 11 ani, a fost admisă la Conservatorul de Muzică din Potenza cu nota maximă 10.

Denisa are acum 16 ani şi urmează cursurile conservatorului. În perioada anilor de studiu în Italia, a susţinut numeroase concerte şi a participat la concursuri în mari oraşe din Peninsulă. În 2012 a câştigat concursul televizat Talenti alla Ribalta. În luna aprilie a acestui an a susţinut un concert cu orchestra şcolii, la Graz, Austria, unde a avut un mare succes.

Sursa: Actualitate Magazin

Adaugă un Comentariu

*