Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » SUCCES: Trei premii pentru Clubul Victorioşilor, la Festivalul Internațional „Două inimi gemene” organizat la Chişinău

SUCCES: Trei premii pentru Clubul Victorioşilor, la Festivalul Internațional „Două inimi gemene” organizat la Chişinău 

clubul victoriosilor 1

Componenţii „Clubului Victorioşilor”, condus de târgoviştenii Viorica şi Victor Mihalache, au obţinut premii importante la Festivalul Internaţional „Două inimi gemene” – In memoriam Doina şi Ion Aldea Teodorovici, organizat la Chişinău. Concurenți din 12 țări au onorat cu prezența această a XIII-a ediție a concursului.

La secțiunea copii, Viorela Stoian a obținut un prețios loc I, iar Ana Maria Alucai – locul III. Amândouă sunt din județul Neamț şi colaborează intens cu „Clubul Victorioşilor”. La secțiunea adulți, singura reprezentantă a României, Roxana Clopotaru (16 ani), a obținut Premiul Special pentru Sensibilitate, înmânat de reprezentanta Tele-Radio Moldova, Gutiera Prodan – Maestru în Arte. Roxana Clopotaru este componentă de bază a ”Clubului Victorioșilor” și elevă în clasa a XI-a a Colegiului Național Constantin Carabella” din Târgoviște. Trofeele au plecat anul acesta în Asia – unul în Kârgâstan, la Ali Kupleu, iar celălalt în Vietnam, la Nguyen Knac Hoa.

clubul victoriosilor 2

Delegația României a participat şi la slujba de pomenire pentru Doina și Ion Aldea Teodorovici, ce s-a ţinut în Cimitirul Armenesc din Chișinău. Victor Mihalache a scris și a citit acolo un poem dedicat acestui moment, iar Eugenia Marin, mama Doinei Aldea Teodorovici, a vărsat lacrimi amare atunci când l-a ascultat. Clipe de reculegere s-au ținut și la mormântul marelui poet Grigore Vieru. De asemenea, grupul din România a fost prezent la Biblioteca Națională din Chișinău, la jubileul artistei Gutiera Prodan, iar Roxana Clopotaru și Viorela Stoian au evoluat în direct în cadrul emisiunii ”Bună dimineața!”, la Televiziunea Națională ”Moldova 1”.

poem vi ctor mihalache

Adaugă un Comentariu

*