Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 27, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » SUD MUNTENIA: Aleşi în incompatibilitate! Au vrut şi consilieri locali, deşi sunt angajaţi în cadrul administraţiei publice!

SUD MUNTENIA: Aleşi în incompatibilitate! Au vrut şi consilieri locali, deşi sunt angajaţi în cadrul administraţiei publice! 

Foto: realitatea.net

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către 14 foști sau actuali aleși locali (cinci primari, un fost primar, doi viceprimari, șase consilieri locali), ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003.

În lista celor 14 se regăsesc doi consilieri din Regiunea Sud-Muntenia, respectiv Nistor Marian Tudor – din Câmpina, judeţul Prahova şi Stănescu Georgel Sebastian, din Ungheni-Argeş.

Nistor Marian Tudor se află stare de incompatibilitate începând cu data de 18 iunie 2008, întrucât deține, simultan cu funcția de consilier local, și funcția de Director al Serviciului Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina.

Stănescu Georgel Sebastian se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 iunie 2012, întrucât deține, simultan cu funcția de consilier local, și funcția de muncitor calificat IV în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Comunei Ungheni.

Potrivit legislaţiei în vigoare, persoane față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Adaugă un Comentariu

*