Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SUD MUNTENIA: Averea la control! Repartiţia pe judeţe a bogaţilor care vor fi verificaţi de Fisc

SUD MUNTENIA: Averea la control! Repartiţia pe judeţe a bogaţilor care vor fi verificaţi de Fisc 

Sursa foto:stiripesurse.ro

34 de persoane fizice din Regiunea Sud Muntenia vor fi verificate de către inspectorii ANAF, în cadrul primei etape a „Programului de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal”.

Potrivit ANAF, sunt vizate 7 persoane din judeţul Prahova; câte 5 din Argeş, Călăraşi, Ialomiţa şi Teleorman; 4 din Giurgiu şi 3 din Dâmboviţa. Deocamdată, autorităţile nu au făcut publice numele acestor contribuabili. La nivel de ţară, au fost incluse 313 persoane, cele mai multe provenind din municipiul Bucureşti – 31 şi din judeţele Ilfov – 34 şi Suceava – 14.

În eşantionul de risc au fost incluse persoanele fizice cu avere afişată semnificativă (imobile, autoturisme de lux, alte bunuri de valoare, creanţe din creditări, depuneri semnificatoive în conturi bancare, cheltuieli personale ridicate), nejustificată de veniturile declarate. Verificarea vizează veniturile începând cu anul 2011.

Veniturilor a căror sursă nu este identificată se vor aplica o cotă de impunere de 16%, plus penalităţi şi dobânzi. În cazul în care organele fiscale vor constata indicii c are ar putea întruni elementele constitutive ale unei infracţiuni, vor fi sesizate organlele de cercetare penală.

Adaugă un Comentariu

*