Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SUD MUNTENIA: Dâmboviţa, primul loc în topul regional al concursului „Şcoala Zero Waste”

SUD MUNTENIA: Dâmboviţa, primul loc în topul regional al concursului „Şcoala Zero Waste” 

scoala zero waste

205 școli din 36 de județe și din București au fost selectate să participe la lupta pentru premiul cel mare și pentru trofeul „Școala Zero Waste 2017″. 20.517 de elevi vor participa direct la acțiunile de educație ecologică organizate pe parcursul concursului în cadrul școlilor participante, iar cei mai silitori elevi vor participa în luna august la o tabără de educație ecologică organizată în Județul Timiș. Județul cu cele mai multe școli înscrise este Olt, cu 16 de școli, urmat de Gorj cu 15 școli înscrise în competiție (LISTA COMPLETĂ AICI).

În regiunea Sud Muntenia, pe primul loc se situează Dâmboviţa, cu 13 şcoli participante, iar pe ultimul loc regăsim Prahova, judeţ care nu a intrat în concurs. Topul este completat de Giurgiu – cu 5 şcoli, Călăraşi şi ialomiţa – cu câte 3 şcoli, Argeş – cu 2 şcoli şi Teleorman – cu 1 şcoală.

Perioada de desfășurare a competiției este 13 Martie – 12 Mai. Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă pentru școala câștigătoare și un laptop performant pentru cel mai dedicat și implicat elev oferite de Continental, partenerul proiectului. Profesorii coordonatori ai primelor trei școli caștigătoare în Concursul „Școala Zero Waste” ediția 2017 vor primi câte o tabletă, puse în joc tot de partenerul concursului, Continental.

„Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. Proiectul „Scoala Zero Waste” a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 în cadrul Galei Energy Globe Award Romania.

Şcolile participante din Regiunea Sud-Muntenia

  • Dâmboviţa: Şcoala Nr. 1 Costeştii din vale, Şcoala Nr. 1 Dragomireşti, Şcoala Radu cel Mare Găeşti, Şcoala Nr. 1 Ghergheşti-Petreşti, Şcoala Nr. 3 Moreni, Şcoala Nr. 1 Nucet, Şcoala Nr. 2 Picior de Munte, Şcoala Nicolae Vlad Pucheni, Şcoala Matei Basarab Târgovişte, Şcoala Vasile Cârlova Târgovişte, Şcoala Nr. 1 Teleşti-Ludeşti, Şcoala Nr. 1 Ulmi şi Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu Târgovişte
  • Giurgiu: Şcoala Nr. 1 Găiseni, Şcoala Sf. Gheorghe Giurgiu, Şcoala Mihai Eminescu Giurgiu, Şcoala Nr. 5 Giurgiu şi Şcoala Nr. 1 Malu Spart
  • Călăraşi: Şcoala Grigore Moisil Ulmeni, Şcoala Nr. 1 Unirea şi Liceul Tehnologic Matei Basarab Mănăstirea
  • Ialomiţa: Şcoala George Valsan Amara, Şcoala Nr. 1 Ciulniţa şi Şcoala Ionel Perlea Ograda
  • Argeş: Şcoala Carol I Curtea de Argeş şi Şcoala Vrăneşti-Călineşti
  • Teleorman: Şcoala Nr. 1 Gălăţeni

Adaugă un Comentariu

*