Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 1, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » SUD MUNTENIA: Echipajele ISU şi-au testat tehnicile de intervenţie. Dâmboviţa a obţinut cele mai multe premii

SUD MUNTENIA: Echipajele ISU şi-au testat tehnicile de intervenţie. Dâmboviţa a obţinut cele mai multe premii 

concurs ISU 13

Cele mai bune echipaje de descarcerare şi prim ajutor din judeţele Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman şi ale Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani s-au reunit la Centrul Renault Technologie Roumanie de la Titu, unde s-a desfăşurat faza zonală a concursurilor de specializate.

Potrivit lt. col. Eduart Ţelea – purtător de cuvânt ISU Dâmboviţa, competiţia a însemnat practic o platformă de învăţare şi testare a deprinderilor, practicilor şi tehnicilor de intervenţie, sub ochii vigilenţi ai brigăzii de arbitri formată din cadre ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi ale inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, altele decât cele reprezentate în concurs.

Anca Oreviceanu – directorul de comunicare al Renault le-a explicat participanţilor că siguranţa rutieră este una dintre axele de responsabilitate ale Grupului Renault, motiv pentru care s-au implicat imediat în organizarea acestei competiţii profesionale.

concurs ISU 7

„Am considerat că este important să vă antrenaţi pe maşini care se regăsesc cel mai des în trafic, în situaţiile reale, şi am văzut că sunteţi foarte bine pregătiţi”, a spus Anca Oreviceanu.

La rândul său, inspectorul şef al ISU Dâmboviţa – col. Mirel Pietreanu a apreciat pozitiv sprijinul acordat de Renault, mai ales că a fost prima dată când instituţia pe care o conduce a organizat faza zonală a concursului de descarcerare şi acordarea primului ajutor calificat.

„Aţi lucrat pe maşini noi, ceea ce a făcut ca operaţiunile să fie mai complexe şi mai greoaie. A fost un concurs deosebit, organizat în sprijinul cetăţenilor”, a precizat col. Mirel Pietreanu.

Şi chiar dacă la finalul celor două zile de competiţie s-a stabilit şi o ierarhie, prefectul judeţului Dâmboviţa – Ioan Marinescu a accentuat că toate echipajele sunt de fapt câştigătoare.

„Dumneavoastră sunteţi cei care fac diferenţa între a fi şi a nu fi, între viaţă şi moarte”, a punctat reprezentantul Guvernului, care a mers apoi şi le-a strâns mâna, în semn de recunoştinţă, tuturor concurenţilor.

concurs ISU 12La secţiunea „Descarcerare”, pe primul loc s-a situat echipajul din Dâmboviţa, urmat fiind de Ialomiţa şi Prahova, iar la proba „Acordarea primului ajutor calificat”, pe prima treaptă a podiumului de premiere a urcat echipa din Călăraşi, urmată de Dâmboviţa şi Prahova. Câştigătorii vor participa la faza naţională, care se va organiza cel mai probabil luna viitoare.

Judeţul Dâmboviţa a mai câştigat încă trei premii: Cel mai bun comandant de echipaj; Cea mai bună echipă de servanţi şi Cea mai bună echipă de paramedici.

Trofeele fair-play au revenit echipajului de descarcerare al ISU Călăraşi şi echipajului de prim-ajutor al Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani.

concurs ISU 11 concurs ISU 10 concurs ISU 9 concurs ISU 8 concurs ISU 7 concurs ISU 6 concurs ISU 5 concurs ISU 4 concurs ISU 3 concurs ISU 2 concurs ISU 1 concurs ISU 14

Adaugă un Comentariu

*