Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SUD MUNTENIA: Echipele de prim-ajutor ale Crucii Roşii îşi arată abilităţile în Bucegi

SUD MUNTENIA: Echipele de prim-ajutor ale Crucii Roşii îşi arată abilităţile în Bucegi 

crucea rosie

Sâmbătă, 7 iunie 2014, echipele de prim-ajutor din cadrul Detaşamentelor de intervenţie în caz de dezastre ale filialelor de Cruce Roşie din Regiunea Sud Muntenia vor participa la faza zonală a concursului naţional care se organizează în fiecare an cu scopul de a creşte nivelul de pregătire al voluntarilor.

La competiţie poate participa o echipă (cinci membri şi o rezervă) dintr-un detaşament de intervenţie ai cărui membri au urmat cursul complet de pregătire, au primit certificat de absolvire, au participat la şedinţele pentru reevaluarea anuală a cunoştinţelor şi au legitimaţia vizată pentru anul în care se desfăşoară competiţia.

Echipele vor susţine o probă teoretică şi trei probe practice, constând în scenarii de accidente cu minim trei victime. Jurizarea va fi efectuată de către un medic delegat de Crucea Roşie Română dintr-o altă zonă decât cea pentru care se organizează concursul. Câştigătorii vor merge la faza naţională şi, ulterior, la cea internaţională.

Conducerea Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa ne-a declarat, cu mândrie, că echipele care au reprezentat judeţul au câştigat jumătate din competiţiile organizate până acum, respectiv 12. Evident, sunt speranţe că şi echipajul de anul acesta se va comporta la fel de bine.

Adaugă un Comentariu

*