Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SUD-MUNTENIA: Judeţul Argeş conduce detaşat după mediile de 10 la Evaluarea Naţională

SUD-MUNTENIA: Judeţul Argeş conduce detaşat după mediile de 10 la Evaluarea Naţională 

Sursa foto: Agerpres

Ministerul Educaţiei a afişat, în această după-amiază, rezulatatele la Evaluarea Naţională. Procentul de promovabilitate este 75%, înainte de contestaţii, mai mic decât anul trecut, când 79,3% dintre elevi au obţinut note peste 5. În Regiunea Sud Muntenia, conduce detaşat judeţul Argeş, raportat la mediile de 10. La polul opus se situează Călăraşi şi Giurgiu. De altfel, Giurgiu a fost inclus şi anul acesta în topul naţional al judeţelor cu cele mai slabe rezultate la Evaluarea Naţională.

Argeş: 16 elevi cu media 10, cei mai mulţi sunt absolvenţi ai unor unităţi de învăţământ din municipiul Piteşti, respectiv 11. Ceilalţi sunt din Curtea de Argeş – 2; Câmpulung – 1; Mioveni – 1; Topoloveni – 1.

Prahova: 8 elevi au obţinut media generală 10 la Evaluarea Naţională. 6 dintre aceştia provin de la şcoli din Ploieşti, unul de la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” Câmpina şi altul de la Şcoala din satul Slon, comuna Ceraşu.

Teleorman: 5 elevi cu media 10. Este vorba despre două fete de la şcolile nr. 1 şi nr. 2 Videle; una de la Şcoala „Mihai Viteazul” Alexandria; una de la Şcoala „Mihai Eminescu” Roşiori de Vede şi o absolventă a Şcolii „Miron Radu Paraschivescu” Zimnicea.

Ialomiţa: 4 elevi au obţinut media generală 10, toţi provenind de la unităţi de învăţământ din municipiul Slobozia.

Dâmboviţa: 3 elevi cu media 10, doi de la Şcoala Coresi Târgovişte (Cănuţă Andrei Mihai şi Dumitru Ştefan Rareş) şi unul de la Şcoala nr. 2 Titu-Târg (Pîrvu Ştefania Daniela).

Călăraşi: Niciun elev nu a obţinut media generală 10. În schimb, 108 absolvenţi au obţinut media peste 9 sau egală cu 9.

Giurgiu: Niciun elev de clasa a VIII-a nu a obţinut media generală 10 la Evaluarea Naţională. Sunt însă 86 de absolvenţi cu media peste 9 sau egală cu 9.

Adaugă un Comentariu

*