Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SUD MUNTENIA: La noapte se instalează iarna! Cod galben de precipitaţii, vânt şi polei

SUD MUNTENIA: La noapte se instalează iarna! Cod galben de precipitaţii, vânt şi polei 

Foto: www.b365.ro

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică COD GALBEN, valabilă pentru intervalul 28.10, ora 02:00 – 28.10.2014, ora 14.00). Fenomenele vizate sunt precipitaţii mixte, polei şi vânt.

În intervalul menţionat, în Muntenia şi estul Olteniei vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, dar mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Noaptea şi dimineaţa izolat se va semnala polei în vestul Dobrogei (unde vor predomina ploile) şi în Muntenia. Vântul va avea unele intensificări în Bărăgan şi Dobrogea (mai ales în Delta Dunării şi pe litoral), cu rafale de 40 – 50 km/h.

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, în condiţiile în care sunt semnalate căderi de precipitaţii şi manifestări ale vântului, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, ţinând cont de faptul că rafalele de vânt pot schimba traiectoria autovehiculelor, mai ales când se circulă în afara localităţilor.

De asemenea, utilizarea anvelopelor de iarnă, în conformitate cu prevederile legale, este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Nerespectarea acestei obligaţii atrage răspunderea contravenţională – sancţiuni cu amendă de la 9 la 20 de puncte-amendă şi reţinerea certificatului de înmatriculare.

Înainte de pornirea la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo şi de trafic de pe traseul pe care alegeţi să vă deplasaţi!

Adaugă un Comentariu

*