Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 2, 2021
Sunteți Aici Home » ALEGERI » SUD MUNTENIA: „Lista Neagră” a alegerilor locale 2016. Află ce candidaţi au probleme de imagine!

SUD MUNTENIA: „Lista Neagră” a alegerilor locale 2016. Află ce candidaţi au probleme de imagine! 

primaria targoviste 2

România Curată a publicat lista neagră a alegerilor locale 2016, raportat la candidaţii pentru funcţia de primar în municipiile reşedinţă de judeţ, Bucureşti şi sectoarele acestuia. Din Regiunea Sud Muntenia, se regăsesc în analiza realizată de România Curată, 13 candidaţi: 3 – Piteşti; 3 – Giurgiu; 2 – Târgovişte, 2 – Slobozia, 1 – Ploieşti, 1 – Călăraşi şi 1 – Alexandria.

Criteriile de integritate pe care se bazează „Lista Neagră România Curată” sunt următoarele:
– Nu este și nu a fost implicat(ă) în comiterea de infracțiuni sau cazuri de corupție, nu a fost condamnat(ă) și nici nu este trimis(ă) în judecată pentru astfel de fapte;
– Nu este și nu a fost implicat(ă) în obținerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate și nici în cazuri de conflict de interese;
– Nu este și nu a fost implicat(ă) în migrații politice/ traseism, nici în comportamente de încălcare a moralei publice în exercitarea unor funcții publice;
– Nu este și nu a fost implicat(ă) în promovarea unor valori, poziții sau proiecte care contravin statului de drept;
– Nu a ocupat funcții de conducere în fostul PCR, nu a fost informator (informatoare) și nu a făcut parte din fosta Securitate, nu este și nu a fost ofițer, agent sau angajat/colaborator în orice formă în actualele servicii secrete;
– Nu a promovat și nu promovează discurs discriminatoriu, bazat pe ură.

Candidaţii incluşi în „Lista neagră a alegerilor locale 2016″, Regiunea Sud-Muntenia:
1. Tudor Pendiuc, independent – Primăria Piteşti. A condus timp de şase mandate oraşul, când la PD, când la PSD. Este trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Publitrans.
2. Constantin Cornel Ionică, PSD – Primăria Piteşti. A fost viceprimar două mandate şia cum este primar interimar. Agenţia Naţională de Integritate l-a prins în incompatibilitate pe când îşi favoriza ginerele.
3. Cornel Cătălin Bulf, PMP – Primăria Piteşti. Este cercetat de DIICOT pentru spălare de bani într-un dosar ce priveşte devalizarea societăţilor Foraj Sonde Bucureşti şi Moreni şi vânzarea în irak a utilajelor folosite, de altfel, la extracţia petrolului din pământul irakian.

4. Daniel Cristian Stan, PSD – Primăria Târgovişte. Primar interimar şi fost consilier local. Soţia, Mariana Suzana Stan deţine Casa de Avocatură „Stan şi Asociaţii”, care a primit în 2015 contracte de asistenţă juridică (prin atribuire directă) de la mai multe primării de comună din judeţul Dâmboivţa.
5. Dumitru Barbu, ALDE – Primăria Târgovişte. Este traseist, a plecat de la PRM şi a ajuns la ALDE trecând prin PSD. Fost arhitect şef al judeţului, fost viceprimar al municipiului Târgovişte.

6. Graţiela Gavrilescu, ALDE – Primăria Ploieşti. A schimbat deja peste trei partide: PUR, PNL, PLR, ALDE.

7. Florică Mara, UNPR – Primăria Alexandria. Este traseist, a fost deja în PRM, PDL, UNPR. A fost şi subprefect şi şi-a ascun s declaraţia de avere din acel interval.

8. Florian Nicolae, PNL, fost PSD – Primăria Giurgiu. Este şeful gardienilor publici. Prin firma Nova Force, a vândut statului servicii de pază şi protecţie în valoare de 4.135.000 lei.
9. Ionel Dinu, PMP – Primăria Giurgiu. Este traseist. A fost la PD, PSD, PNL şi PMP.
10. Alexandru Vladu, ALDE – Primăria Giurgiu. Este traseist. A fost deja la PPDD şi PSD înainte de a ajun ge la ALDE.

11. Virgil Marian Dumbravă, ALDE – Primăria Călăraşi. ANI l-a declarat în conflict de interese pentru că, în calitate de consilier local, a încheiat un contract cu o instituţie subordonată. Dumbravă a atacat decizia ANI la Înalta Curte, procesul se judecă anul acesta.

12. Mihăiţă Paros Radu, PMP – Primăria Slobozia. Este traseist. A trecut pe la PER, PD, PDL, PMP.
13. Ionel Gae, ALDE – Primăria Slobozia. De meserie poliţist, este şi traseist. A trecut pe la PSD, UNPR şi ALDE.

Sursa: http://www.romaniacurata.ro/

Adaugă un Comentariu

*