Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » SUD-MUNTENIA: Noul preşedinte al CJ Dâmboviţa a preluat şefia Consiliului pentru Dezvoltare Regională

SUD-MUNTENIA: Noul preşedinte al CJ Dâmboviţa a preluat şefia Consiliului pentru Dezvoltare Regională 

CpDR Sud Muntenia 1

Consiliul pentru Dezvoltare Regională (CpDR) Sud Muntenia s-a întrunit astăzi, 20 ianuarie, la Târgovişte, în prima şedinţă a anului 2017. Primul punct pe ordinea de zi a vizat alegerea noului preşedinte, având în vedere că Adrian Ţuţuianu a deve nit între timp senator. Prin urmare, şefia Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia i-a revenit proaspătului preşedinte al CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea. Vicepreședintele CpDR Sud Muntenia este Constantin Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeș.

”Vă asigur de întreaga mea disponibilitate pentru a pune în practică ceea ce cu toții vom hotărî în ședințele pe care le vom avea în viitor. Sunt foarte multe lucruri pe care le avem de învățat unii de la ceilalți, lucru care trebuie expandat și la nivelul reprezentanților comunităților locale.

Dacă vom discuta despre problemele pe care le întâmpinăm în administrație, care nu sunt puține și nici ușoare, cred că ne-ar fi mai bine fiecăruia dintre noi. Trebuie să înțelegem că, de unii singuri, nu vom reuși să realizăm multe lucruri. Consider că Regiunea Sud Muntenia trebuie să fie mai bine reprezentată în structurile de decizie din statul român și trebuie să învățăm să ne reprezentăm mai bine interesele. Cred că avem nevoie de dezvoltare la nivelul fiecărei localități pe care o reprezentăm”, a declarat Alexandru Oprea.

CpDR Sud Muntenia 2În cadrul şedinţei CpDR Sud Muntenia de astăzi, au fost desemnaţi apoi reprezentanţii regiunii în Comitetul de Monitorizare a Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 şi a fost actualizată lista de proiecte pentru care ar putea fi întocmite cereri de finanţare pentru prioritatea de investiţii 6.1. – „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”.

CpDR Sud Muntenia este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui judeţ din regiunea noastră (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: preşedintele consiliului judeţean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orăşeneşti, reprezentantul consiliilor locale comunale.

Adaugă un Comentariu

*