Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » SUD MUNTENIA: Răducu Filipescu şi Adrian Ţuţuianu conduc Consiliul pentru Dezvoltare Regională

SUD MUNTENIA: Răducu Filipescu şi Adrian Ţuţuianu conduc Consiliul pentru Dezvoltare Regională 

tutuianu - raducu filipescu

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia are, de săptămâna trecută, o nouă conducere. Mandatul de preşedinte a fost preluat de Răducu Filipescu – şeful administraţiei judeţene din Călăraşi, iar cel de vicepreşedinte i-a revenit lui Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică, care este constituit şi funcţionează pe principii parteneriale la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională. CpDR Sud Muntenia este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui judeţ din regiunea noastră (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: preşedintele consiliului judeţean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orăşeneşti, reprezentantul consiliilor locale comunale.

Potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare, Consiliul alege un preşedinte şi un vicepreşedinte, care nu pot fi reprezentanţi ai aceluiaşi judeţ, aceste funcţii fiind îndeplinite, prin rotaţie, pentru un mandat de un an, de către preşedinţii consiliilor județene.

În cadrul şedinţei Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CpDR) Sud Muntenia, care s-a ţinut la Giurgiu, în data de 5 martie, s-au aprobat hotărâri ce vizează: raportul de activitate financiar-contabilă pentru anul 2013, modificarea şi completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Agenţiei, organigrama, statul de funcţii, Contractul colectiv de muncă şi bugetul pentru anul 2015. De asemenea, în cadrul şedinţei au fost aprobate Planul de Dezvoltare Regională Sud Muntenia pentru perioada de programare 2014 – 2020 şi Acordul de colaborare în domeniul dezvoltării regionale între ADR Sud Muntenia şi ADR Sud din Republica Moldova. Aprobate au mai fost şi proiectele privind Comisia de cenzori şi desemnarea reprezentanţilor regiunii noastre de dezvoltare în Comitetul de Monitorizare al Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

De asemenea, membrii CpDR Sud Muntenia au primit informaţii utile despre oportunităţile de finanţare din viitorul POR, pentru perioada 2014 – 2020.

Adaugă un Comentariu

*