Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SUD MUNTENIA: Toate Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă au fost dotate cu autospeciale pentru îndepărtarea zăpezii

SUD MUNTENIA: Toate Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă au fost dotate cu autospeciale pentru îndepărtarea zăpezii 

autofreza zapada 1

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea Sud Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman) au fost dotate, săptămâna aceasta, cu autofreze pentru zăpadă, urmare implementării unui proiect european, ce a vizat îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie.

„Această autospecială multifuncţională pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil pentru a facilita accesul forţelor de intervenţie este dotată şi cu un rezervor de apă şi o pompă de refulare a apei pentru a participa la stingerea incendiilor în zonele greu accesibile şi pentru a transporta apă pentru forţele de intervenţie”, a explicat col. Mirel Pietreanu – inspector şef ISU Dâmboviţa.

autofreza zapada 2Autospeciala este construită pe şasiu de MAN, are 290 de cai putere şi tracţiune 4X4, ceea ce îi conferă o bună fiabilitate de deplasare în condiţii excepţionale de iarnă. Rolul acesteia este foarte important pentru capaciatea de intervenţie în situaţii de viscol, temperaturi foarte scăzute şi zăpadă depusă pe carosabil în catităţi mari. Turbofreza din partea frontală a autospecialei poate degaja atunci când este în sarcină maximă aproximativ 1000 de tone de zăpadă într-o oră, viteza de deplasare fiind de circa 5 km / h.

Practic, noul utilaj, spune purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi – plt. adj Ovidiu Tătăranu, va fi antemergător pentru autospecialele de intervenţie, sprijinind astfel eforturile pompierilor de a ajunge în timp util acolo unde sunt solicitaţi, la cazuri medicale grave, la femei gravide care sunt aproape de momentul în care dau viaţă unor prunci, la persoane nedeplasabile, la intervenţii de stingere, la persoane blocate în trafic pe timp de viscol şi în multe alte cazuri asemănătoare.

autofreza zapada 4

„Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a realizat în aceşti câţiva ani de zile o dotare de excepţie. Valoarea totală a proiectului este de 52.095.882,39 lei. Consiliul Judeţean Dâmboviţa a contribuit în cadrul acestui proiect cu suma de 1.562.855,46 lei, reprezentând cofinaţarea de 2% şi valoarea TVA aferentă dotărilor pentru judeţul Dâmboviţa. S-au achiziţionat, în cadrul acestui proiect, în mai multe etape, următoarele bunuri: în etapa I – două autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă de capacitate medie, o autospecială pentru descarcerare de capacitate grea şi prim ajutor calificat, trei autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mare, patru ambulanţe de tip B2; în etapa II – o autospecială pentru luc rul cu apă şi spumă de capacitate mare, o au tospecială pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate medie; în etapa III – o autofreză pentru zăpadă”, a precizat Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

autofreza zapada 3

Adaugă un Comentariu

*