Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 26, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Suntem sau nu pe drumul cel bun?

Suntem sau nu pe drumul cel bun? 

ion obagila 1Spectacolul politic de abia acum începe! În PSD se ascut cuţitele. Talibanii din partid vor capete tăiate. Iliescu a dat de înţeles că vor fi ceva decapitări. Deputatul Radu Popa vrea ca Dragnea să fie tras la răspundere pentru modul în care a condus campania electorală. Ştie Popa ce ştie!

Alţii vor execuţia lui Sârbu şi Rus. Nici prin judeţe lucrurile nu stau tocmai bine. Se face apel la unitate, la linişte. Se trag obloanele de furtună! Prin marele PNL emoţiile sunt de necontrolat. Cei care în toată campania au stat liniştiţi, să nu se afişeze prea mult la vedere, să nu facă valuri, vor acum funcţii, vor la guvernare, ţintesc spre alegeri anticipate. Vor eliminarea PSD-ului de la putere. Deocamdată o spun voalat. Mai vehement este Iohannis. Blaga, reţinut în declaraţii războinice.

Există riscul ca Iohannis să fie determinat să treacă la măsuri dictate din spate, din sfera grupurilor de interese. Ar fi păcat. Şi de noi, şi de democraţie! Ultima declaraţie a lui Iohannis pare ieşită din comportamentul său obişnuit, calm, deschis, jovial, limpede. Părea cuprins de beţia puterii. Părea dur, rigid, tulbure, necalculat, purtând în voce ambiţia politicianistă. Sperăm să-şi revină.

Nu vrem să se repete fenomenul Emil Constantinescu, extazul şi agonia ce au urmat. Sunt destule semne că Iohannis va vrea să fie tot un preşedinte jucător, cu influenţe asupra a tot ce mişcă instituţional. Nu ar fi bine. Poate mă înşel.

România are nevoie de linişte, de echilibru. Un alt război, ce ar avea ca motivaţie sfântul ciolan, ne-ar fi fatal. Iohannis nu ar trebui să-i lase pe mânuitorii de sforii ai PNL să-l manevreze după placul lor.

Nu avem nevoie ca ţara să fie la cheremul partidului unic. Pentru asta s-a votat masiv pentru Iohannis în turul doi. Pentru a fi sancţionat dispreţul faţă de democraţie, faţă de popor. PSD a plătit pentru aroganţă şi dorinţa de a avea totul. Diaspora a aprins fitilul, iar explozia s-a produs în ţară.

Politicieni, luaţi aminte! Nu sfidaţi inteligenţa mulţimii! Nu mâncaţi floricele în faţa televizorului, nici măcar declarativ!

Răspuns la Suntem sau nu pe drumul cel bun?

 1. moshu49

  strada s-a potolit, răul s-a produs.
  a avut grije numitul Hellvig, incompatibil cu patalama, la Realitatea TV.
  e clar că pe lîngă cei din Famiglia pesedistă nici liberalii pucişti şi nici pedeliştii trădători nu au înţeles ce li s-a întîmplat.
  şi eu care, votînd anti emanatul pesedist, speram să-mi primesc pensia într-o Românie land german.
  îşi bat joc de tinerii din ţară şi românii din diaspora, nenorociţii! :(

   

Adaugă un Comentariu

*