Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SUPERCOM A FACTURAT UN SERVICIU PE CARE NU L-A PRESTAT! Președintele CJ Adrian Țuțuianu le cere primarilor să fie cu ochii-n patru

SUPERCOM A FACTURAT UN SERVICIU PE CARE NU L-A PRESTAT! Președintele CJ Adrian Țuțuianu le cere primarilor să fie cu ochii-n patru 

intalnire primari 1

Președintele Consiliului udețean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, pare că nu mai ajunge la consens cu primarii din județ. Șeful județului este nemulțumit de cum acționează edilii când vine vorba de serviciul de salubritate.

”Contractul încheiat cu Supercom prevedea că gunoiul trebuie ridicat de trei ori pe săptămână vara și de două ori iarna. Niciunul dintre dumneavoastră nu ați sesizat că acest contract nu se respectă, că gunoiul nu s-a ridicat timp de doi ani și jumătate decât o dată pe săptămână”, le-a reproșat Țuțuianu primarilor întruniți în ședința Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Salubritate.

Prin urmare, plecând de la această realitate, președintele Consiliului Județean a reevaluat activitatea Supercom pentru ultimii doi ani și a ajuns la concluzia că aproape 100 de miliarde de lei au fost pretinse necuvenit de către Supercom, prin facturile emise, pentru un serviciu neefectuat. Evident, firma de salubritate nu este mulțumită, așa că a acționat în judecată ADI, primul terme fiind pe 21 martie.

În ceea ce privește derularea pe viitor a contractului, țuțuianu a precizat că acesta a fost renegociat și s-a obținut o micșorare a sumei cu 72 de miliarde lei anual, urmând ca gunoiul să fie ridicat, ca și până acum, o dată pe săptămână în mediul rural, și zilnic în orașe. Urmează o renegociere și cu Eurogaz Prescom, societatea care administrează groapa de gunoi.

”Vreau ca fiecare dintre dumneavoastră să comunicați la Serviciul Public județean de Salubritate toate neîndeplinirle din contract. Numai așa vom reuși să disciplinăm Supercom”, a precizat Țuțuianu.

Președintele Consiliului Județean a vorbit și despre disciplinarea primarilor. Cei care în continuare nu se vor preocupa să se achite de obligațiile contractuale vor fi excluși din ADI și vor fi obligați să înapoieze asociației aproximativ un milion de euro. Dacă nu au acești bani, nu au decât să bage primăriile în insolvență!

Adaugă un Comentariu

*