Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 20, 2021
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » SUPRAVEGHERE: S-au înăsprit controalel în Europa, ca urmare a scandalului implanturilor mamare

SUPRAVEGHERE: S-au înăsprit controalel în Europa, ca urmare a scandalului implanturilor mamare 

Foto: unica.md

Scandalul implanturilor mamare defectuoase produse de societatea comercială franceză PIP a evidențiat faptul că erau necesare îmbunătățiri imediate ale activităților de supraveghere în domeniul dispozitivelor medicale. Acesta este motivul pentru care Comisia Europeană și statele membre au convenit asupra unui plan de acțiune vizând îmbunătățirea activităților de control pe baza legislației existente. Planul vizează cu precădere patru domenii esențiale: funcționarea organismelor notificate; supravegherea pieței; coordonarea în domeniul vigilenței; comunicarea și transparența.

Scandalul PIP a evidențiat deficiențele în materie de vigilență existente în sistem. Planul de acțiune întărește acest sistem prin recomandarea ca organismele notificate să efectuezeaudituri neanunțate ale producătorilor.

În prezent se desfășoară lunar teleconferințe în materie de vigilență prezidate de serviciile Comisiei, la care iau parte statele membre, ele îmbunătățind coordonarea între statele membre. Peste 70 de cazuri specifice au fost prezentate pentru coordonare. În plus, Centrul Comun de Cercetare al Comisiei a început să analizeze tendințele incidentelor.

Adaugă un Comentariu

*