Știri, Muntenia-Sud, România|joi, noiembrie 14, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SUSPICIUNE: Câinii maidanezi, hrană vie pentru leii de la Grădina Zoologică din Târgovişte?

SUSPICIUNE: Câinii maidanezi, hrană vie pentru leii de la Grădina Zoologică din Târgovişte? 

caini zoo

Scandal la Grădina Zoologică din Târgovişte! Urmare unor sesizări primite de la locuitori ai oraşului, Cristina Păun – reprezentanta Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului în judeţul Dâmboviţa a efectuat, marţi – 12 aprilie 2016, o vizită de recunoaştere la faţa locului. Cu această ocazie, au fost găsiţi, în padocurile mărginaşe, mai mulţi câini. Cum aceştia nu aveau ce căuta acolo, s-a solicitat intervenţia Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor.

„Directoarea de la Zoo nu a putut face proba deţinerii celor nouă câini, spunând că unii au fost lăsaţi de nişte persoane care sunt plecate din localitate, iar alţii sunt ai angajaţilor. Oricum, este ilegal.

Am solicitat transferarea acestora în adăpostul propriu de câini până la sosirea proprietarilor, dar am fost refuzată şi scoasă afară din incita Grădinii Zoologice, deşi programul nu se terminase, după care au închis porţile”, ne-a precizat Cristina Păun – vicepreşedinta Asociaţiei „Sufleţel” din Târgovişte.

Cât priveşte cadavrele din cuştile leilor, responsabila de la Zoo a motivat că sunt… cai foarte mici, iar reprezentantul DSVSA a refuzat să ridice probe pentru analize de laborator, ceea ce adânceşte suspiciunea că sălbăticiunile sunt hrănite cu bieţii câini adunaţi, noaptea, de pe străzile Târgoviştei. Şi cum să se gândească oamenii la altceva, din moment ce s-a întâmplat de prea multe ori să nu găsească în Adăpostul de la Aninoasa câinii capturaţi, chiar şi la o zi sau două după ce au fost ridicaţi din cartiere, iar explicaţia angajaţilor este un simplu ridicat din umeri?

Prin urmare, Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, condusă de Mircea Şerbănoiu, a formulat o sesizare către APM şi DSVSA Dâmboviţa, solicitând să se dispună verificări şi sancţiuni legale.

„Se pare că o parte din câinii capturaţi de către Direcţia de Salubritate sunt duşi la Grădina Zoo, la o înţelegere prealabilă, pentru a fi folosiţi ca hrană vie pentru lei.

Deoarece există suspiciunea acestei practici vechi ce a mai fost utilizată de către angajaţii Grădinii Zoo, vă rugăm să dispuneţi eliberarea câinilor şi interzicerea imediată a deţinerii acestora în incinta Grădinii Zoo”.

sesizare FPAM

21 Răspunsuri la SUSPICIUNE: Câinii maidanezi, hrană vie pentru leii de la Grădina Zoologică din Târgovişte?

 1. Komisarul

  Cristi Stan sa dea explicatie in fata iubitorilor de animale. Ce parere are criminalul Tutuianu despre subiect. Vrea vot sa elibereze cainii de la Gradina zoologica

   
 2. Eusebiu Ion Cojocaru

  Se pare ca si aseara 12.04.2016 in jurul orelor 00 si 30 min cainii care urmau sa fie prinsi in zona cartierului Micro III, ar fi avut aceeasi soarta. Noroc cu ceva persoane de bine care vazut ce se intampla. In afara de cei de la Directia salubritate, mai erau cel putin 4 persoane care nu am aflat inca care ar fi rolul lor in aceasta afacere. Care ar fi solutia de trimitere in instanta a acestor persoane care deranjeaza linistea publica, impreuna cu politia locala ?

   
 3. hahaha

  Ma ofer sa platesc un avocet ca sa ii apere. In sfarsit se face un lucru bun in Romania

   
 4. Diana

  Poate ca ni-i face si noua pastrama ca tot vin Pastii acum

   
 5. miha

  nu e o nouatate ci o practica bine impamantenita acolo. deseori tineau cainii pe un teren in spate, langa valcea, departe de ochii publicului daca isi urmau aleile, sau nu, daca isi urmau instinctul de a intelege ce sunt acele urlete, schelalaieli de rasunau… a fost clipa in care nu am mai calcat pe la zoo.. nici eu, nici prietenii ce ma insoteau. Uneori poti vedea acea ragalie de masina ce transporta cainii comunitari in fata zoo…alteori, seara din parcul chindia auzi urletele…

   
 6. monica

  eu as fi intrat cu forta cu orice risc!

   
 7. Florentina

  Incredibil ceea ce-am citit. Daca procedeaza astfel, cei implicati merita puscarie. Va dati seama, ai un caine, scapa din lesa, se pierde, tu il cauti si el a murit rupt in bucati de un leu ca asa a vrut nu stiu ce cucoana. Sincer, ar merita ei aruncati in cusca leilor…

   
 8. Babacu

  Sa mori in chinuri Tutuianu tu si progeniturile tale

   
 9. christiane Poulet

  qu’on donne ce soi disant pretre en chair à paté aux ours.

   
 10. daime

  Arrêtez tous ça ! C’est inhumain !

   
 11. BERKANE Fatima

  Cessez ces pratiques monstrueuses !

   
 12. derese francine

  saloperie de prêtre il est censé aider tout les êtres de la terre mais il est bon a être donner aux pâtures des ours connard de merde de curé

   
 13. JORDENS

  stop

   
 14. hussenet

  honte à ce prêtre honte à l’église ou est l’être humain ou est dieu là

   
 15. Marçais

  en Egypte les policiers les tue si ils sont en liberté, en chine on les mange!

   
 16. Sandrine

  C’est eux qu’on devrait envoyer en pâture aux ours…Je vais finir par croire que l’être humain est une erreur de la nature…Pour eux, des animaux ne sont pas des êtres vivants, peu importe si ils ressentent la douleur, si ils souffrent, Dieu doit être bien déçu de ses cruelles créatures !!!
  Gandhi : „On reconnaît le degré de civilisation d’un peuple à la manière dont il traite ses animaux”
  „L’homme a peu de chances de cesser d’être un tortionnaire pour l’homme, tant qu’il continuera à apprendre sur l’animal son métier de bourreau.”
  Marguerite Yourcenar
  „Nous pouvons juger le cœur d’un homme par son comportement envers les animaux.”
  Emmanuel Kant
  Je ressens de la tristesse pour ces femmes qui continuent d’acheter des manteaux avec de la vraie fourrure. Il leur manque les deux plus importantes choses nécessaires à une femme : du cœur et de la sensibilité.”
  Jayne Meadows
  „Notre traitement à l’encontre des animaux sera un jour considéré comme barbare. Il ne peut pas y avoir de civilisation parfaite tant que l’homme ne se rende compte que les droits de chaque créature vivante sont aussi sacrés que la sienne.”
  Docteur D. Starr la Jordanie

   
 17. stachowiak

  Marre de ces pays qui ne respectent rien. Tous ces actes de cruauté sont inadmissibles envers les animaux.Les animaux son tles ANGES de cette terre pas le sêtres humains qui ne sont que mesquins, cruels, barbares.

   
 18. fabienne quidouce

  c est quoi cette crapulerie! Dieu le remerciera!!!

   
 19. Mutton

  C est un fou ce type c est lui qui devrait été jeté aux ours

   
 20. Christiane Bräder

  Absoluter Wahnsinn von Geistesgestörten, ich fordere den Schutz der Hunde und diese Leute dort in Targovisite gehören in die Irrenanstalt…..

   
 21. Fageon

  Là c’est sur il n’a pas de coeur,ce monstre,jetez le au lion??

   

Adaugă un Comentariu

*