Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SUSPICIUNE: Ce-a căutat o vulpe care nu era turbată în centrul Târgoviştei?

SUSPICIUNE: Ce-a căutat o vulpe care nu era turbată în centrul Târgoviştei? 

Sursa foto: comisarul.ro

Pare de-a dreptul incredibil! O vulpe a confundat adâncul pădurii cu centrul municipiului Târgovişte, de parcă oraşul acesta ar fi o insulă în mijlocul unei păduri siberiene. Cum a ajuns animalul pe străzile fostei Cetăţi de Scaun a Ţării Româneşti este, pentru cei mai mulţi dintre noi, greu de anticipat, chiar şi în condiţiile în care ar fi fost dezorientată din cauza rabiei. O fi fost atrasă, şugubeaţa, de zgomotul şi aglomeraţia sărbătorii „Zilelor Cetăţii” şi a vrut şi ea, curioasă, să vadă ce se întâmplă!

Şi, totuşi, pare o poveste cusută cu aţă albă, bună de păcălit copiii şi fraierii… Mulţi spun că ar fi vorba de o făcătură pusă la cale de cei care vor cu orice preţ să extermine câinii comunitari, folosindu-se de orice metodă neortodoxă, deşi ordinele sanitar-veterinare impun ţinerea animalelor sub control, în sistem carantină, timp de 14 zile, după care acestea trebuie să fie eliberate, dacă nu apar semne clinice de boală. Suntem de acord că nu trebuie să avem câini pe străzi, dar nu să ne folosim de asemenea manipulări.

Poliţia ar trebui mai bine să îi descopre pe cei care au „pierdut” vulpea în centrul oraşului. Asemenea mârşăvii nu ar trebui puse la cale într-un municipiu european. Până la urmă, spre dezamăgirea unora, analizele de laborator au arătat că vulpea nu era turbată. Aşadar, ipoteza că aceasta a venit de bună voie şi nesilită de nimeni taman în centrul Târgoviştei pică cu brio! Prin urmare, nu ne-ar mira deloc ca, peste câteva zile, o altă vulpe moartă să fie găsite pe vreo străduţă din oraş, poate-poate o fi turbată…

2 Răspunsuri la SUSPICIUNE: Ce-a căutat o vulpe care nu era turbată în centrul Târgoviştei?

 1. liv

  Biata vulpe, poate avea pui care o asteptau in vizuina, mamica lor nu va mai veni niciodata….
  Pedepsit fie acela care a omorat vulpea intr-o complicitate marsava.
  Orice caz de boli transmisibile la animale, trebuie sa parcurga un traseu DSV- ANSVSA- Comisia europeana, Oficiul International de Epizotii ,Paris…in 24 ore( vezi ord.156/1999)
  Cine risca sa induca in eroare niste institutii europene, cred ca nimeni, nu???

   
 2. liv

  A fost invitata de Primarie la un festin cu ….castane,de „Zilele Orasului”, cum altfel?

   

Adaugă un Comentariu

*