Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 24, 2022
Sunteți Aici Home » UNIUNEA EUROPEANĂ » SUSŢINERE: Comisia Europeană alocă bani pentru promovarea transportului urban ecologic

SUSŢINERE: Comisia Europeană alocă bani pentru promovarea transportului urban ecologic 

Foto: wikimedia.org

Comisia Europeană a anunțat cele 19 acțiuni care vor primi finanțare în cadrul campaniei pentru mobilitate urbană sustenabilă intitulată „Do the Right Mix”(„Alege combinația potrivită”). Acțiunile selecționate vor primi fiecare până la 7.000 EUR pentru a sprijini activități de promovare a unor moduri mai ecologice și mai sustenabile de deplasare în mediul urban, precum concursuri de design și activități educaționale.

Scopul campaniei este de a încuraja cetățenii să renunțe la deplasarea cu automobilul și să folosească, în viața de toate zilele, o combinație de mai multe mijloace de transport sustenabile.

Prin integrarea unor aplicații mobile și a rețelelor de socializare, activitățile din acest an au încurajat publicul să își revizuiască opțiunile în materie de transport. De exemplu, regiunea Arnhem-Nijmegen din Olanda a dezvoltat o aplicație mobilă inspirată din Turul Franței, al cărei scop este de determina cetățenii să folosească tot mai mult bicicleta pentru a merge la serviciu, evitând astfel congestionarea traficului. Premiul oferit câștigătorului este o excursie la Paris.

Marea Regiune a Luxemburgului a solicitat utilizatorilor transportului public să se fotografieze cu simboluri care reprezintă diferitele mijloace de transport pe care le combină pentru a se deplasa și să distribuie apoi fotografiile respective pe Facebook; autorul fotografiei cu cele mai multe voturi câștigă bilete de transport public și un joc de societate.

În Gdynia (Polonia), un concurs intitulat „(R)evoluția parcărilor” invită tineri designeri și arhitecți să reproiecteze anumite parcări astfel încât acestea să devină cât mai vizibile și mai estetice, în limitele unui buget prestabilit.

Adaugă un Comentariu

*