Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TABĂRĂ: 36 de elevi de la Şcoala „Coresi” Târgovişte învaţă regulile folositoare pe munte

TABĂRĂ: 36 de elevi de la Şcoala „Coresi” Târgovişte învaţă regulile folositoare pe munte 

tabara leaota

În perioada 10-12 noiembrie 2017, Asociaţia Chindia Jurasic Park va organiza, în Munţii Leaota, o tabără de educaţie ecoturistică, la care vor participa 36 de elevi de la Şcoala „Coresi” din Târgovişte. Aceştia vor învăţa lucruri folositoare despre regulile muntelui, spune Nicolae Posta – coordonator Chindia Jurasic Park: echipamentul individual şi colectiv folosit în drumeţia montană, orientarea în teren cu ajutorul formelor de relief sau a busolei, formele, culorile şi semnificaţiile marcajelor turistice din România, cum se pregăteşte şi ce trebuie să conţină rucsacul unui montaniard, care sunt regulile deplasării pe munte şi care sunt pericolele care pot apărea.

De asemenea, tinerii vor planta puieţi de conifere şi vor participa la ateliere de tiroliană, echitaţie sau ciclism montan. Participanţii vor fi cazaţi la Pensiunea Potcoava, amplasată pe frumosul plai al satului Brebu, comuna Runcu. Proiectul este finanţat de Primăria Târgovişte.

Adaugă un Comentariu

*