Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Tabăra Meseriaşilor, proiect educaţional al OMV Petrom pentru 270 de elevi şi 55 de profesori

Tabăra Meseriaşilor, proiect educaţional al OMV Petrom pentru 270 de elevi şi 55 de profesori 

Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei 2016

Duminică, 17 iulie 2016, se deschide la Bran, în judeţul Braşov, Tabăra Meseriaşilor din Țara lui Andrei organizată de OMV Petrom, proiect educaţional adresat elevilor de la școlile profesionale și liceele tehnologice din România, care completează programa școlară, ajutând viitorii meseriași să fie mai pregătiți pentru piața muncii, după încheierea studiilor. Tabăra reuneşte peste 270 de elevi, care studiază la unul dintre următoarele domenii: petrol și gaze, construcții, instalații și lucrări publice, mecanică, electric și turism și alimentație, şi 55 de profesori.

Timp de 7 zile, meseriașii participă la un program intens care îmbină profilarea vocațională, cursurile de dezvoltare personală și atelierele practice specifice fiecărei meserii. În cadrul atelierelor de dezvoltare personală, elevii învață noțiuni de bază despre comunicare, lucru în echipă, spirit antreprenorial, dar și pregătirea în fața angajatorului. În continuare, elevii participă la atelierul practic, în care lucrează cot la cot alături de mentorul lor – un profesionist din domeniu, pentru a realiza un proiect final, specific meseriei alese.

Printre mentorii de anul acesta se numără specialiștii OMV Petrom, pilotul auto Gabi Onofrei, chef Cezar Munteanu și inițiatorii proiectului EFdeN: Claudiu Butacu și Mihai Toader-Pasti. La sfârșitul taberei, 40 de viitori meseriași vor primi burse în valoare de 500 de lei/lună, în anul școlar 2016-2017. De asemenea, cei 55 de profesori participă la un curs de specialitate organizat de Centrul Național pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, în urma căruia sunt recompensați cu 25 de credite.

„Din ediția de anul trecut, am văzut cât de important este ca acești copii sa aibă contact direct cu profesioniști din domeniile pe care ei și le-au ales și cu experiența reală a viitoarei profesii. Tabăra Meseriașilor este un proiect care ar trebui replicat la nivel național pentru întreg sistemul de învățământ profesional” a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Prima serie din Tabără este deschisă de cei 70 de elevi din Școala Petroliștilor – proiectul prin care OMV Petrom a creat 6 noi clase în licee tehnologice din Argeș, Bacău și Dâmbovița, cu 2 specializări: operator sonde sau operator la extracția, transportul, tratarea și distribuția gazelor.

În continuare, în Tabără vor sosi cei 200 de elevi de la școlile profesionale și liceele tehnologice din Gorj, selectați din peste 460 de aplicanți. Aceștia sunt repartizați în patru serii, conform domeniului studiat: electric, mecanic, construcții și turism și alimentație.

Adaugă un Comentariu

*