Știri, Muntenia-Sud, România|luni, decembrie 9, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TABĂRĂ: Rădăcinile de arbori din Parcul Industrial Priboiu vor fi transformate în opere de artă

TABĂRĂ: Rădăcinile de arbori din Parcul Industrial Priboiu vor fi transformate în opere de artă 

tabara-sculptura

Patru sculptori români – Marius Viorel Ivanovici (Piteşti), Mugur Vrânceanu (Galaţi), Lucian Tudorache (Piatra Neamţ) şi Ilarion Voinea (Cluj Napoca) – vor participa, în perioada 14 – 22 octombrie 2016, la cea de-a III-a ediţie a Taberei Naţionale de Sculptură „Vasile Blendea”, organizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu Primăria Pucioasa şi Parcul Industrial Priboiu.

Anul acesta, artiştii vor avea la dispoziţie, ca material de lucru, rădăcini de copaci, puse la dispoziţie de Parcul Industrial Priboiu, partenerul care asigură şi locaţia în care se va desfăşura tabăra. Ideea de a se lucra în lemn este una practică, având în vedere că s-au efectuat defrişări în Parcul Priboiu şi nimeni nu a fost până acum interesat să achiziţioneze şi rădăcinile arborilor tăiaţi.

La ediţiile precedente, organizate la Moreni şi Târgovişte, au fost realizate lucrări în piatră, care sunt acum amplasate în parcul amenajat pe malul Cricovului, la Moreni, şi în incinta Curţii Domneşti de la Târgovişte.

Adaugă un Comentariu

*