Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 23, 2018
Sunteți Aici Home » OPINII » Tăcerea Mieilor, în variantă românească!

Tăcerea Mieilor, în variantă românească! 

ion obagilaNu ştiu de ce mă mai apucă scârba la lucruri care par deja a fi normale în societatea românească. Probabil nu m-am obişnuit cu falsorii care bântuie pe toate coridoarele puterii. Demagogia politicienilor am trecut-o la rău necesar, prostia, la ceva obişnuit, hoţia la nivel înalt, la nu ai ce să mai faci, teroarea manifestată de binoame, la se mănâncă între ei. Şi lista ar putea continua…

Am citit un material scris de Octavian Andronic în „Evenimentul Zilei”, care mi-a forţat nivelul de înţelegere. M-a apropiat de explozie! Celebrul jurnalist, şi el prins în corzile unei ciudate anchete, a dezvăluit faptul că prietenia politicienilor cu binomul, cu celulele de forţă ale statului român, nu are culoare politică, se coabitează de minune, se combină dulce.

Prea iubiţii noştri aleşi, cărora le-am acordat încrederea în alb, aşa cum procedează românii de o istorie, conform celor spuse de Andronic, se simţeau bine la chermezele organizate de SRI la care participau pe lângă boşii instituţiei, judecători supremi, procurori DNA şi bezele politice gen Sebastian Ghiţă, Victor Ponta, Gabriel Oprea, Vasile Dâncu şi Liviu Dragnea. Of, of, of!

Tovarăşi conducători, ce se întâmplă cu voi, oare? Noi vă votăm, democratic, ca proşti. Oiţe nevinovate, ne aşezăm purcoi în spatele vostru şi, când colo, aflăm că suntem vânduţi, minţiţi! Totul seamănă cu un scenariu de film SF, unde Pământul este deja al elitelor autoimpuse, iar restul lumii se amăgeşte că trăieşte în libertate şi având de toate.

Când nu vă mai înţelegeţi, stimaţi conducători, începeţi şi vă devoraţi între voi, vă împărţiţi ţara ca pe ciolane. La voi democraţia înseamnă putere, sferă de influenţă, manipulare şi sfidare prin demagogie!

Tenisul este un sport frumos, dar, de obicei, în afara arenelor competiţionale, se poartă ca delectare între clanuri, între membrii aceloraşi echipe, ac eloraşi găşti. Aşa, ca destindere, ca motiv de întărire a unor prietenii sau pentru a pune la cale ţara! Auzim că Liviu Dragnea a jucat tenis cu Codlea! Uauu, ciuoauauaa! Mare bucurie! Tare poveste!

Tot ce a fost şi este mai bun în ţara asta a servit şi serveşte sistemul. Palate, vile conspirative, staţiuni cu circuit închis. Bani căcălău la dispoziţie, salarii colosale, pensii enorme, firme, afaceri. Nimic nu lipseşte nobilimii democratice. Acum, nu au probabil decât o singură preocupare. Cum să ne amăgească mai mult, cum să ne vândă vise şi speranţe la kilogram…

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*