Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Tainele administraţiei, descifrate la aer curat

Tainele administraţiei, descifrate la aer curat 

Primarii din judeţ au participat timp de două zile, la Tabăra Căprioara, la un seminar de instruire pe teme de maximă actualitate pentru bunul mers al administraţiilor locale: fundamentarea bugetelor locale; achiziţiile publice; accesarea fondurilor europene şi modalităţi de finanţare a autorităţilor publice.

Iniţiativa acestei întâlniri a aparţinut preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. „Am considerat necesar să organizez o acţiune de punere în temă cu problemele care sunt importante pentru administraţiile locale şi pentru cea judeţeană, pentru a putea să lucrăm mai bine, mai aproape de lege şi cât mai aproape de interesul cetăţeanului”, a punctat Adrian Ţuţuianu.

Primarii au obţinut răspunsuri la întrebările care-i frământă de la specialişti din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, Ministerul de Finanţe, de la preşedintele ADR Sud Muntenia – Liviu Muşat, de la preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice – Dan Lucian Vlădescu, dar şi de la şefii de servicii din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Acolo unde nu s-au putut da lămuriri pe loc, specialiştii şi-au notat întrebările şi au promis că vor trimite răspunsurile la fiecare primărie în parte, imediat ce le vor avea.

„Voi face astfel de întâlniri în fiecare trimestru. Vor veni de fiecare dată alţi miniştri şi alţi responsabili din administraţie. Vă asigur că voi încerca să facem mai multă administraţie şi mai puţină politică. Vă asigur că uşa Consiliului Judeţean este deschisă pentru toată lumea, iar eu voi încerca să vin în sprijinul dumneavoastră, al tuturor”, a concluzionat preşedintele Adrian Ţuţuianu.

Adaugă un Comentariu

*