Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 9, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TALENT: Actriţă a Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte, nominalizată pentru premiile UNITER

TALENT: Actriţă a Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte, nominalizată pentru premiile UNITER 

andreea-tanase

Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte a devenit un centru de spiritualitate, de cultură şi artă dramatică recunoscut la nivel naţional şi european. În ultimii ani, au venit la Târgovişte, pentru a pune în scenă piese valoroase din dramaturgia universală numeroşi regizori, actori, scenografi şi textieri celebri. De asemenea, actorii târgovişteni sunt apreciaţi pentru arta interpretativă, pentru slujirea Thaliei cu talent şi pasiune.

UNITER-ul, cea mai prestigioasă instituţie de promovare a valorilor din teatrul românesc, a nominalizat-o pe actriţa Andreea Tănase de la teatrul târgoviştean la „Gala Premiilor UNITER 2016″ – Secţiunea Debut. Andreea a fost apreciată pentru rolul Samira din spectacolul „Balcanicele”, pus în scenă de Alexander Hausvater la Teatrul Tony Bulandra.

Tânăra actriţă, absolventă a Facultăţii de Filozofie din cadrul Universităţii Bucureşti şi a Facultăţii de Teatru şi Televiziune a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, dă dovadă de sensibilitate, joc scenic deosebit şi o extraordinară capacitate interpretativă.

Artista poate fi admirată pe scena Teatrului Tony Bulandra în spectacolele „Inventatorul Iubirii” – în regia lui Horaţiu Mihaiu, „Antigona” – în regia lui Sorin Militaru, „Rozmarin sau Măghiran” – în regia lui Joao Mota şi „Nora” – în regia lui Gelu Badea. De asemenea, Andreea Tănase va juca, din 4 martie 2016, în spectacolul „Steaua fără Nume”, de Mihail Sebastian. Piesa va fi pusă în scenă de regizorul Cris Nedea.

Adaugă un Comentariu

*