Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 12, 2019
Sunteți Aici Home » OPINII » Ţara, ca o afacere proprie

Ţara, ca o afacere proprie 

ion obagilaUn post al Paştelui mai agitat ca cel de anul acesta nu am mai avut de multă vreme. Bătuţi cu urzici în interes şi credibilitate au fost politicienii, adunaţi unul câte unul de către procurorii DNA şi puşi la penitenţă în ares preventiv, control judiciar sau chiar condamnaţi. În curând, dacă ritmul se menţine, o să constatăm, nu cu stupoare, că nici asta nu mai există, că nu mai are cine conduce ţara. Că toată spuma politichiei româneşti, plimbătorii de limuzine şi proprietarii de vile la munte, mare şi aiurea, se mută prin peniteniciare. A devenit Parlamentul târlă de oiţe de unde, zi de zi, înfaşcă DNA-ul câte una-două.

Mai în glumă, mai în serios, românului de rând, şomer, muritor de foame, i-au mai rămas micile pungăşii. O raţă luată din bătătura vecinului, un sac de porumb cules din lan la ceas de primăvară, ouă de pe taraba din piaţă, cârnaţi din cazanul lui tuşa Veta şi ţigări de pe raftul birtului din Cocăzei.

Care va să zică, democraţie nu prea există nici când este vorba de băgat mâna. Păi, e drept! Fură parlamentarul milioane de euro din două semnături, iar Golea, un amărât de cocoş de 20 de lei. Unuia să nu-i crape copiii de foame, celuilalt, cu pretenţie să-şi schimbe limuzina de 100.000 de euro cu una mai tare şi, eventual, un supliment de casă pe Coasta de Azur. Concluzia: după funcţie şi faptă! De ce am ajuns aici? Simplu. Politica a fost suprapopulată cu nesătui. Cu tipi care au confundat ţara cu propria lor societate pe acţiuni. Ce mai urmează? Nebunie! Speranţe, zero.

Adaugă un Comentariu

*