Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Ţara crizaţilor politic!

Ţara crizaţilor politic! 

ion obagilaAvem o nouă criză politică marca Liviu Dragnea! Cine va fi noul premier, nu mai contează. Oricum, e garantat doar 6 luni! Ne-am obişnuit cu jocurile ciudate, neinteligibile, neprincipiale ale social-democraţilor conduşi de Liviu Dragnea spre distrugerea finală. Au un noroc orb pseudopoliticienii PSD aflaţi la putere. Nu există o opoziţie puternică, lideri de substanţă, cu discurs, cu mesaj credibil.

Opoziţia este şi ea în pom, ce-i drept pe o cracă mai sigură, de unde urmăreşte ghiduşiile partidului de guvernământ. Şi, în lipsa unui asemenea segment absolut necesar într-o democraţie autentică, Dragnea îşi face de cap. Ca pe Vlaşca! Ca la cules de păpuşoi!

Este pentru prima oară în istoria României postdecembriste când se întâmplă aşa ceva. O anomalie de proporţii tolerată de interese. Asta nu înseamnă democraţie, cum vor unii să ambaleze această mizerie. Este un exces masiv, un cancer al societăţii. Celulele politice bolnave se multiplică la nesfărşit, până când vor distruge organismul democratic.

Jocul absurd pe care îl trăim zilele acestea face bine la presă, la comentatori, la analişti. Au materie primă din belşug, subiecte, tensiune. Tot tacâmul! Ce mai interesează pe cineva Centenarul Marii Unirii, unitatea, solidaritatea? Ce mai este suta? Râd ungurii de noi cu gura până la urechi. Se ţin de burtă. Se uită Europa la noi chiorâş! Pasă cuiva?

Politicienii noştri, cum ajung la putere, au impresia că au luat România de nevastă şi bat la ea ca la fasole, cum li se pare că sunt înşelaţi. Nu îi interesează că se uită lumea la ei! Orgoliul trebuie satisfăcut!

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*