Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ȚARA UCIGAȘILOR DE CÂINI! Prințesa Maja de Hohenzollern, protest împotriva masacrării câinilor fără stăpân în România

ȚARA UCIGAȘILOR DE CÂINI! Prințesa Maja de Hohenzollern, protest împotriva masacrării câinilor fără stăpân în România 

printesa maja

Stimați Judecători ai Curţii Constituţionale,
Stimate Domnule Președinte Traian BĂSESCU,
Stimate Domnule Prim-Ministru, Victor PONTA

Prin prezenta protestez în numele a multor activiști pentru drepturile animalelor, dar și a numeroase persoane din străinătate, împotriva uciderii inumane, crude și brutale a câinilor fără stăpân în România.

Vă rog să stopați acest măcel sângeros și furios asupra câinilor maidanezi. V-ați împins țara către un masacru sângeros, de o dimensiune greu de înțeles, în care mii de câini fără stăpân au fost împușcați, otrăviți, omorâți sau arși de vii! Acesta este motiv de consternare și proteste internaționale. Sute de mii de oameni din alte țări au semnat petiții de protest, ambasadele Romîniei sunt boicotate și au loc demonstrații în țări din toată lumea împotriva uciderii în masă a câinilor fără stăpân din țara dumneavoastră.
România dovedește încă o dată că nu este o țară civilizată și că nu are maturitatea morală necesară pentru a fi membru al Uniunii Europene. Cu tot respectul, uciderea câinilor presupune să ne comportăm ca niște oameni needucați, din Evul Mediu, care nu își pot asuma responsabilitatea pentru propriile acțiuni.

Nu câinii maidanezi sunt vinovați pentru faptul că sunt condamnați să trăiască o viață plină de suferință pe străzile României. Vina le aparține oamenilor care îi abandonează și îi aruncă în stradă, a celor care nu își sterilizează câinii și cărora nu le pasă de ei. În loc să vă asumați reponsabilitatea pentru aceste animale și să reduceți și să controlați populația canină într-un mod uman și eficient, printr-un program de sterilizare și campanii de adopții, nu faceți decât să îi pedepsiți de două ori, prin uciderea cu sânge rece. Între 2004 și 2009 au fost uciși peste 1 milion de câini în România! Acesta este un genocid asupra câinilor fără precedent în întreaga lume. Prin urmare, ați comis cea mai mare crimă din istoria animalelor.

Și acum o luați de la capăt cu această dorință de sânge. Soluția nu este uciderea brutală a câinilor fărăstăpân. Ați omorât deja atâția și totuși aceștia sunt în continuare pe străzi. Ar trebui să învățați și să înțelegeți că această problemă a câinilor fără stăpân se poate rezolva prin măsuri rezonabile, umane și civilizate. Există atâtea ONG-uri și activiști pentru apărarea drepturilor animalelor în România care au făcut o muncă extraordinară în ultimii ani și care au arătat cum se pot folosi măsurile de sterilizare și returnare și cum să fii responsabil față de animale. Faptul că în 2013 există încă o “lege a eutanasiei” în Europa mă lasa fără cuvinte, pe mine și pe mulți alții.

Toate acestea se întâmplă sub ochii copiilor și adolescenților. Ce fel de oameni vor deveni, dacă de mici văd și învață cum câinii sunt omorâti și arși de vii, fără a avea o urmă de sentimente sau moralitate? Acești copii vor crește fără să mai aibă empatie și vor deveni adulți fără sentimente, care nu țin nici la animale, nici la oameni, și se vor comporta corespunzător. Modul agresiv și brutal în care oamenii se comportă unii față de alții este deja evident în multe locuri în România. Dumneavoastră decideți cum va arată societatea dumneavoastră mâine și ce imagine va avea România.

Astazi România este denumită „țara morții și a ucigașilor de câini ” și „Auschwitz-ul câinilor ”. În final, trebuie să opriți abuzul asupra folosirii banilor contribuabililor din România, dar și a banilor europeni, folosiți pentru a ucide cu lașitate animalele fără stăpân. Există oameni în România care au dezvoltat un model de afacere perfidă, în care hingherii, municipalitățile și primarii câștigă milioane de euro din uciderea animalelor fără stăpân. Opriți acest abuz asupra banilor publici și folosiți banii cetățenilor români și fondurile europene pentru a construi politici sociale, un sistem de sănătate și educațional mai bune. Pentru a crea o societate civilizată și o țară care va fi respectatăîn lume, o societate în care oamenii pot fi civilizați unii cu alții.
Uniunea Europeană nu a primit Premiul Nobel pentru Pace pentru ca dumneavoastră sa porniți un război împotriva nevinovatelor animale fără stăpân.

Cu sinceritate și cu respect către toți oamenii din România carora le pasă de animale,

Prinţesa Maja de Hohenzollern
(protector de animale şi adoptator a 14 câini fără stăpân)

6 Răspunsuri la ȚARA UCIGAȘILOR DE CÂINI! Prințesa Maja de Hohenzollern, protest împotriva masacrării câinilor fără stăpân în România

 1. otilia damian

  Foarte frumos spus si adevarat!

   
  • LUCICA PASCU

   Eu toata saptamina am plins,mi se rupe sufletul de durere, simt asa o ipotenta ca nu pot sa fac nimic. Traiesc departe de tara si intotdeauna am zis ca sint mindra ca sint rominca, ei, pentru prima oara in viata mea ca mi-e rusine ca m-am nascut acolo.Unde este acel popor credincios de altadata? itotdeauna cind auzeam ca vorbesc urit de romani saream si le raspundeam ca este fals ce spun, ca romanii sint oameni cu frica de Dumnezeu, oameni culti si harnici.In dimineata asta cind am ajuns la servici, m-au intrebat colegii mei de munca ,cum am putut traii atitia ani intro tara de criminali.Multumim domnule presedinte ca inca odata ne faci de rusine ,multumim tie si intregii conduceri ca din nou patati numele romanilor.Acele animale sint victímele acelora care le-au mincat banii strinsi pentru adaposturi si sterilizari.Bravo, ati cistigat,sinteti mult mai puternici ca saracile animale, v-ati demostrat voua si ati demostrato lumii intregi.nu uitati, ei vor muriiin citeva zile, dar voi veti ramine aici sa va primiti pedeapsa.RUSINE SA VA FIE CRIMINALI INRAITI!

    
 2. Dana

  La fel gandesc si eu. Oameni lasi si ipocriti care sustin ca barbaria este drumul spre civilizatie.Este mult mai usor sa acuzi niste animale fara aparare, decat sa nominalizezi adevaratii vinovati, care se pot simti deranjati.
  Ma simt rusinata ca sunt semenii mei. Iar daca in acest mod isi educa copiii, viitorii adulti vor fi niste oameni goi, fara sentimente si fara discernamant.
  Oare dorinta de a ucide in chinuri niste animale fara aparare este o atitudine crestina? Suntem umani sau ar trebui sa invatam foarte multe de la animale?

   
 3. liv

  Asociatia de protectia animalelor „Sufletel din Targoviste”, isi exprima protestul fata de autoritatile care au decis ca exterminarea cainilor fara stapan, este metoda „ecologizarii” oraselor- nimic mai fals, fara sterilizarea la detinator, in curtile si casele oamenilor, strada se va reumple cu noi generatii.
  Romania a facut legi doar pentru efecte si doar sub impulsul emotiilor colective, nu au fost consultati specialistii, pentru ca „noi” nu-i asa, ne suntem suficienti.
  Daca in reglementarile trecute HG 955/2004, art. 17 exista posibilitatea ca dupa capturare si sterilizare, cainii sa fie intorsi in propriu teritoriu- o investitie totusi, acum sa vii pe alti bani si sa eutanasiezi aceiasi caini, pentru ca tara o cere- cine deconteaza risipa banului public si proasta gestionare a unui fenomen comunitar, al caror manageri sunt platiti din banii nostrii.
  In numele unei asa zise justitii, autoritatile se dedau la abuzuri si nu mai respecta nicio lege, exista conflicte sociale care pot degenera.
  Copii care au vazut masacrul facut de hinghieri pe strazi ii vor marca toata viata, vor creste niste adulti abrutizati,cu potential de violenta.
  Romania, cand vrei sa fii o tara civilizata?

   
 4. Alex

  Atunci de ce nu ii salveaza ea pe toti? Sa si-i indese pe toti in casa daca e asa iubitoare :)

   
 5. maria

  Eu nu inteleg unde sa vada copii ca sunt omorati si chinuiti cainii. Ii vor omori in centrul orasului cumva sub priviile oamenilor??? Nu inteleg de unde ideile astea ale voastre. De exemplu eu nu-mi pot plimba copii seara pe strada linistita din cauza acestor animale brutale si copii se supara de multe ori din cauza asta. Atunci sa dea printesa o idee geniala cum sa scapam de acesti caini. Si nu va mai dati mare ca sunteti iubitori de caini ca daca nu ati primi bani prin ONG-uri nu ati cheltui voi bani din buzunarul vostru. Atunci sa se dea lege sa nu mai mancam nici porcii de Craciun.

   

Adaugă un Comentariu

*