Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 21, 2018
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TÂRGOVIŞTE: 1.000 de tineri şi-au anunţat participarea la „Marşul pentru viaţă”!

TÂRGOVIŞTE: 1.000 de tineri şi-au anunţat participarea la „Marşul pentru viaţă”! 

FOTO ARHIVĂ

Asociația Studenți pentru Viață, Asociația Pro Vita Târgoviște și A.S.C.O.R. vor organiza, sâmbătă – 25 martie, de la ora 15:00, împreună cu Arhiepiscopia Târgoviștei, „Marșul pentru viață”. Până la acest moment, şi-au anunţat participarea peste o mie de tineri, elevi din Târgoviște, studenți ai Universității Valahia şi membri ai comitetelor de tineret parohial de la parohii din cele cinci protoierii ale Arhiepiscopiei Târgoviştei.

„Marșul pentru viață”, aflat la cea de-a șaptea ediție națională, va avea loc în 285 de localități din România și Republica Moldova, conform hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 9 februarie 2017, care a binecuvântat acest demers al Asociației Studenți pentru viață.

La Târgovişte, acţiunea se desfăşoară sub genericul „Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!” şi are ca punct de plecare Piaţa Tricolorului. După ce vor străbate centrul oraşului, participanţii se vor opri pentru rugăciune în faţa Catedralei Mitropolitane.

„Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).

Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viață și de puterea vieții, are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare, știind că, în existența istorică în trup, omul își pregătește participarea la Împărăția lui Dumnezeu”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

Adaugă un Comentariu

*