Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, octombrie 18, 2019
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » TÂRGOVIŞTE: 146 de apartamente ANL vor fi construite în cartierul Sagricom, în următorii 2 ani!

TÂRGOVIŞTE: 146 de apartamente ANL vor fi construite în cartierul Sagricom, în următorii 2 ani! 

ANL Sagricom 1

Din 2009, în cartierul Sagricom din Târgovişte, numit şi al Tineretului, zac, în stadiu de ruină, mai multe imobile ce trebuia să devină blocuri de locuinţe. Construcţia celor 146 de unităţi locative a fost stopată pe vremea când norii crizei economice se adunaseră deasupra României. Agenţia Naţională pentru Locuinţe nu a mai dat niciun ban pentru continuarea proiectului, şantierul s-a închis, iar construcţiile au fost părăsite.

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a spus, astăzi, că a avut zeci de interpelări în perioada 2009-2012, având ca temă reluarea lucrărilor la locuinţele prin ANL din cartierul Sagricom. Nu s-a întâmplat nimic pănă astăzi, când primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, a putut să anunţe cu satisfacţie că s-a reuşit deblocarea acestui proiect.

„Suntem în situaţia de a spune că avem semnat contractul de execuţie, avem ordinul de începere a lucrărilor, iar la 2 noiembrie 2019 vom avea în Târgovişte încă 146 de apartamente noi, construite prin ANL. Pentru anul viitor, mai există încă un proiect, tot în zona Sagricom, pentru construcţia a şase scări de bloc, respectiv 72 de unităţi locative. Pentru o perioadă mai îndepărtată, Târgoviştea va mai avea 180 de apartamente noi, în perimetrul fostei unităţi militare de la gară”, a precizat Cristian Daniel Stan, care a mers astăzi în cartierul Sagricom, împreună cu senatorul Adrian Ţuţuianu, directorul ANL – Andrei Ţurcanu şi viceprimarul municipiului Cătălin Rădulescu.

ANL Sagricom 2A mai vorbit edilul municipiului Târgovişte şi despre faptul că la Sagricom, împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale, va demara construcţia unei grădiniţe prin programul „Reforma în educaţie timpurie”.

Andrei Ţurcanu, directorul Agenţiei Naţionale a Locuinţei, a fost neplăcut surprins de modul în care au fost părăsite construcţiile şi a promis că va face tot ceea ce îi stă în putinţă pentru ca lucrările începute la 2 noiembrie să fie executate în conformitate cu documentaţia tehnică aprobată şi avizată. Totodată, doreşte să fie încheiate la termenul prevăzut în contract, respectiv 2 noiembrie 2019.

Senatorul Adrian Ţuţuianu s-a arătat mulţumit pentru faptul că s-a reuşit în cele din urmă ca lucrările să fie reluate, înainte de compromiterea totală a structurilor aflate în diferite stadii de execuţie.

„Sunt patru ani de zile în care am stat pe la uşile Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, pe tema reluării lucrărilor. Iată că astăzi suntem într-o situaţie foarte bună. Dacă facem o analiză a posibilităţilor de dezvoltare a construcţiilor de locuinţe în Târgovişte, sunt trei zone pretabile, Sagricom, Priseaca şi cartierul de la gară. Dacă vom reuşi să punem în valoare cele trei zone, municipiul va arăta cu totul altfel”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Valoarea totală a investiţiei de la Sagricom pentru construirea celor 146 de apartamente este de 12 milioane de lei, fără TVA.

Adaugă un Comentariu

*